PFW: H SS22 ζωντανή συλλογή του Kenneth Ize είναι βασισμένη στην κληρονομιά του σχεδιαστή

PFW: H SS22 ζωντανή συλλογή του Kenneth Ize είναι βασισμένη στην κληρονομιά του σχεδιαστή

Μια συλλογή με πολλά χρώματα και παιχνιδιάρικες ρίγες!

Ποιος είναι ο Kenneth Ize;

Ήταν 24 Φεβρουαρίου 2020 όταν ο Kenneth Ize έκανε το ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Το show του τράβηξε την προσοχή του κόσμου – ένα καμέο της Naomi Campbell μπορεί να το κάνει αυτό για έναν σχεδιαστή.

Emporio Armani: Ο οίκος γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του στη μόδα με την SS22 συλλογή του

Μετά ξεκίνησε η πανδημία, το οποίο επηρέασε τα περισσότερα fashion brands σε μεγαλύτερο και μικρότερο βαθμό. Αντί όμως να αφήσει τον κορωνοϊό να τον καταστρέψει, ο Kenneth Ize βγήκε από το περσινό lockdown με μια αποκλειστική gender neutral capsule συλλογή σε συνεργασία με το label του Karl Lagerfeld! Φέτος, το πρώτο του μεγάλο runway show στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου brand του, είναι επιτέλους εδώ.

«Το νιώθω σαν ένα νέο ξεκίνημα για μένα» δήλωσε ο σχεδιαστής backstage, υποδεικνύοντας την αισιοδοξία του για τους νέους που εμφανίζονται στον απόηχο της πανδημίας, οι οποίοι σκέφτονται διαφορετικά από τις προηγούμενες γενιές.

Χαρακτηριστικά της συλλογής

Όπως και η προηγούμενη συλλογή, o φιναλίστ του βραβείου LVMH το 2019 περιλάμβανε και στην SS22 κολεξιόν του χειροποίητο ύφασμα aso oke, υφασμένο στο Ilorin της Νιγηρίας, καθώς και ρίγες αλλά και two piece σύνολα. Ο Νιγηριανός σχεδιαστής πρόσθεσε αυτήν την φορά το κροσέ σε μονόχρωμα φορέματα, τιγρέ prints σε εύκολα ανοιξιάτικα κομμάτια και μοντέρνες υφές σε παραδοσιακές σιλουέτες.

Η θετικότητα του Kenneth Ize μεταδόθηκε μέσω των ίδιων σχεδίων που είχε εμφανίσει στο παρελθόν, αλλά με διαφορετικά χρώματα. Μετά την πιο σκοτεινή παλέτα της περασμένης σεζόν, τα ριγέ και τα καρό πλεκτά του παρουσιάστηκαν σε πιο φωτεινές αποχρώσεις – μεταξωτά ριγέ πλεκτά σε κόκκινο, πράσινο, ανοιχτό μπλε, αλλά και πουκάμισα και παντελόνια gingham.

Το τελικό look περιλάμβανε ένα αμάνικο νυφικό με χρυσά τοτέμ κεντημένα στο μπούστο. Η συλλογή είναι ένα βήμα μπροστά για το brand, καθώς συνεχίζει να βασίζεται στην κληρονομιά του με μια νέα προοπτική σε κάθε αποκάλυψη.

Δες στην gallery παρακάτω τις φωτογραφίες!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imax Tree Kenneth Ize SS22

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: