PFW: Ένα round-up των fashion shows από το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι

Μία αρχιτεκτονική διάθεση με πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται σε διάφορα γνωστά και πιο σπάνια υφάσματα διαφαίνεται ξεκάθαρα στο fashion show του Balmain. Ο Olivier Rusteing επαναφέρει τους τεράστιους ώμους, επανακαθορίζοντας έτσι τις βασικές αρχές του οίκου. Ουσιαστικά, τα looks του catwalk ήταν ίσως η πιο stylish, street εκδοχή σχεδίων υψηλής ραπτικής, ένα στοιχείο που ξεκάθαρα χαρακτηρίζει τον οίκο. Φυσικά, ο Rusteing έβαλε πολλά στοιχεία από την ανατρεπτική αισθητική του που τον έκανε να ξεχωρίζει κι έτσι η πασαρέλα του Balmain ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, χωρίς υπερβολές και στιλιστικές φαμφάρες.

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

Céline

Ο Heidi Slimane αποφάσισε να αποδώσει με όσο το δυνατόν περισσότερο στιλ και φινέτσα την gothic αισθητική σε αυτή τη συλλογή του οίκου. Το κλασικό πουά αλλά και τα ruffles ντύνονται με την ματιά του σχεδιαστή. Ο όγκος είναι βασικό στοιχείο, τα tuxedos ακροβατούν μεταξύ του κομψού ανδρικού στιλ και της θηλυκής αυστηρότητας και το μαύρο είναι ξεκάθαρα ο κυρίαρχος στο runway. Την μονοτονία του σπάνε οι ελάχιστες πινελιές από prints αλλά και άλλες κόκκινες, με τις metallic αποχρώσεις να έχουν έναν μικρό αλλά ξεκάθαρο ρόλο.

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

Hermès

Ίσως ο πιο minimal τρόπος να εκφραστεί η luxury μόδα. Ο γαλλικός οίκος Hermès, υπό την creative director, Nadège Vanhee-Cybulski ακολουθώντας την ιστορία ετών που έχει διαγράψει, παρουσίασε μία συλλογή που αναφέρεται στη δυτική μπουρζουαζία, αλλά με τη γυναίκα να έχει δυναμική παρουσία. Η κληρονομιά του οίκου Hermès με μία ίσως πιο άγρια αισθητική ματιά ήταν η πεμπτουσία του fashion show με την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου. Φυσικά, οι γήινες αποχρώσες, της οποίες έτσι κι αλλιώς στηρίζει ο γαλλικός οίκος, ήταν παρούσες με το χαρακτηριστικό δέρμα ντύνει όχι μόνο αξεσουάρ αλλά και ρούχα.

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

Ο Pierpaolo Piccioli αποφάσισε να δείξει την πιο ελεύθερη εκδοχή της μόδας για φέτος. Έτσι το runway από το fashion show του Valentino είχε looks, στα οποία ναι μεν εντόπιζε κανείς την μεγαλοπρέπεια των haute couture σχεδίων του οίκο, αλλά ταυτόχρονα σε μία πιο αέρινη εκδοχή. Η ελευθερία ήταν ξεκάθαρα η κινητήριος δύναμη της δημιουργίας της συλλογής, με χαρακτηριστικό αποδεικτικό τα σανδάλια που ολοκλήρωναν τα runway looks. Το σύγχρονο μπλέκεται με το underground σε ένα fashion show που μπορεί να είχε ως βασική έμπνευση την απελευθέρωση αλλά ταυτόχρονα διατηρούσε διακριτικά την κομψή μεγαλοπρέπεια του γαλλικού οίκου.

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

Μέσα σε ένα σκηνικό ντυμένο από χρωματιστά led φώτα, ο Demna Gvasalia έδειξε για ακόμα μία φορά ότι ξέρει να δημιουργεί στη μόδα. Επανέφερε στο catwalk τη σμιλεμένη σιλουέτα του Cristóbal Balenciaga, απογειώνοντας την έννοια του tailoring στο σχέδιο μόδας. Επιβλητικά παλτό, αυστηρές και μινιμαλιστικές γραμμές και pop colors τραβούσαν το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στο fashion show του Balenciaga, ένα show που κρατά σταθερά το όνομα του οίκου ως ένα από τα ανατρεπτικά classics στην μόδα.

Givenchy

Η Clare Waight Keller αποφάσισε να δείξει την πιο αντικομφορμιστική πλευρά της αισθητικής του οίκου. Αν και στο άκουσμα του ονόματός της, σου έρχεται στο μυαλό το συντηρητικό νυφικό που σχεδίασε για τον πριγκιπικό γάμο της Meghan Markle, η Waight Keller σου δείχνει την άλλη της πλευρά στην οποία μπορεί να πετύχει εξίσου. Tuxedos, leather jackets, καμπαρντίνες και cargo pants παρουσιάστηκαν στο fashion show του οίκου για τις τάσεις της επόμενης σεζόν.

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Christophe Ena

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: