Pεχάγκελ: Η Μέρκελ έχει καλή καρδιά

Pεχάγκελ: Η Μέρκελ έχει καλή καρδιά

Στην για την ανάδειξη των ελληνογερμανικών δεσμών φιλίας βρίσκεται ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ότο Ρεχάγκελ ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην .

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα και δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ ως προσκεκλημένος του κ. Φούχτελ και της Κυβέρνησης.

Ο Γερμανός τεχνικός μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση τόνισε πως οι Γερμανοί αγαπούν τους και θα μείνουν πάντα φίλοι, ενώ εμφανίστηκε ενωτικός για τους δύο λαούς.

Ο κ. Ρεχάγκελ είπε ότι η δεν έχει εφεύρει την και πως η κ. Μέρκελ είναι μια πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα με πολύ καλή καρδιά. Σημείωσε επίσης πως ξέρει από ποδόσφαιρο.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας που ακολούθησε η την περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

«Δώσαμε στους διεθνείς να καταλάβουν πως μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι και το κάναμε αυτό», τόνισε ο επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Όταν είμαστε σε δύσκολη φάση, πρέπει όλοι να ενωθούμε», σημείωσε ο κ. Ρεχάγκελ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Έλληνες.

Ερωτηθείς για το αν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην , ο κ. Ρεχάγκελ απάντησε πως δεν είναι «είναι οικονομολόγος. Όταν υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή, πάντα υπάρχουν και κανόνες πώς μπορούμε να σώσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει τη ζώνη να τη σφίξεις πιο δυνατά, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να μην μπορείς να αναπνέεις».

Για το αν μεταφέρει κάποια μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ ο πρώην τεχνικός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου απάντησε:

«Όταν ήταν στο της Γερμανίας, όταν ψήφιζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από έναν χρόνο, η κ. Μέρκελ μίλησε μαζί μου να έρθουμε στην Ελλάδα να ζωντανέψουμε τις σχέσεις των δύο λαών. Εγώ, από την πλευρά μου, είμαι του ποδοσφαίρου, ο κ. Φούχτερ είναι υπεύθυνος για αυτή την υπόθεση. Όταν ήρθαμε εμείς οι δύο (εννοεί τον κ. Τοπαλίδη) και αναλάβαμε την Εθνική Ελλάδας δεν υπήρχε η κρίση, δεν είχαμε καταλάβει τίποτα τέτοιο. Υπήρχε μόνο η κρίση σε αγωνιστικό ποδόσφαιρο, αλλά εμείς καταφέραμε να το ξεπεράσουμε».

Για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση του ποδοσφαίρου ο κ. Ρεχάγκελ απάντησε:

«Πρέπει να φανταστείτε πως είναι οι αθλητές μεταξύ 18 και 35 ετών, σίγουρα αγαπούν τον εαυτό τους και είναι λίγο εγωιστές. Τους δώσαμε να καταλάβουν πως μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι και το κάναμε αυτό. Όταν υπάρχει μία κρίση και κάνεις μία συζήτηση, όπως για παράδειγμα με τους παίκτες, και θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σταδιακά βήματα για να φτάσεις στην επιτυχία», δήλωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Ρεχάγκελ.

Πηγή: newsbomb

Pεχάγκελ: Η Μέρκελ έχει καλή καρδιά

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: