Πέτυχε το 3 Χ 3 η ΑΕΚ

Πέτυχε το 3 Χ 3 η
Την λύση σε ακόμη μία δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ έδωσε ξανά ο Πέτρος Μάνταλος. Mε ένα εξαιρετικό φάουλ (76’) και μία ασίστ (στον Κολοβέτσιο 86’) του διεθνούς μεσοεπιθετικού η Ένωση πέρασε από τα Περιβόλια (2-0 τον ΑΟΧ), κάνοντας το 3×3!

Οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν αρκετά στα κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας στην μεσοεπιθετική γραμμή. Τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων αλλά και η δυνατή (μετά το 30’) δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο το των παικτών του Τραϊανού Δέλλα. Το ματς άνοιξε μετά την είσοδο του Ζόριτς και ο Μάνταλος έδωσε τη λύση σε ένα καθοριστικό σημείο. Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 76ο λεπτό, ο 23χρονος ξεγέλασε τον Ρίζο ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη. Ο ίδιος παίκτης «σφράγισε» το τρίποντο, αυτή τη φορά σερβίροντας το δεύτερο γκολ στον Κολοβέτσιο, που με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-0 στο 86’.

Η «Ένωση» διαμαρτύρεται –δικαιολογημένα- για πέναλτι το οποίο δεν της δόθηκε στο 51ο λεπτό, όταν ο Παπατζίκος τράβηξε την φανέλα του Κολοβέτσιου μέσα στην περιοχή.
Το ματς:

Από το ξεκίνημα του ματς η ΑΕΚ έδειξε πως θα είναι το «αφεντικό» στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε από νωρίς μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της στον ΑΟ Χανίων, που ήταν εμφανές πως προτεραιότητά του ήταν τα μετόπισθεν. Σταδιακά η γηπεδούχοι βλέποντας, πως δεν απειλούνται ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» μεσοεπιθετικών, ανέβασαν τις γραμμές τους και πήραν ανάσες στην άμυνα.

Με το πέρασμα των λεπτών η «Ένωση» έδειξε μπλοκαρισμένη στον άξονα και δεν μπορούσε να περάσει εύκολα μπροστά την μπάλα. Μάλιστα, η βροχή που έπιασε μετά το 30’ αποτέλεσε σύμμαχο για τους Κρητικούς, που «πάγωναν» τον ρυθμό του ματς με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0, αλλά με την ΑΕΚ να έχει σαφή υπεροχή στο ματς.

Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Πάντως, το πρόβλημα με την τροφοδοσία των παικτών που βρίσκονταν στην περιοχή δεν λύθηκε κι έτσι ο Ρίζος εν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η «Ένωση» έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τη φάση του 51ου λεπτού, όταν ο Παπατζίκος έριξε στο έδαφος τον Κολοβέτσιο τραβώντας την φανέλα του, όμως ο Καρυοφίλης δεν έδειξε την «άσπρη βούλα».

Το ματς «άνοιξε» με την είσοδο του Ζόριτς, όμως οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να δεχτούν εκείνοι το γκολ, αλλά ο Ανέστης είπε «όχι» σε του Καραλή απ’ το μισό μέτρο στο 66’. Τα «κάστανα από την » τελικά τα έβγαλε ο Μάνταλος, που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΑΟΧ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 76ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά το τέρμα που δέχτηκαν, η ΑΕΚ ήταν απόλυτα ψύχραιμη και χάρη σε ακόμη ένα στημένο του 23χρονου μεσοεπιθετικού, που σέρβιρε στον Κολοβέτσιο το δεύτερο γκολ στο 86’, έφτασε στην τρίτη της συνεχόμενη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παπατζίκος, Εσόνο, Μανωλάς, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80′ Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (53’ Καραλής),

Στον πάγκο: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Μαρτσάκης, Νύκταρης, Ταταράκης

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (64’ Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87′ Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (89′ Ρόβας), Αραβίδης

Στον πάγκο: Βούρας, Γροντής, Ντούνης, Σαρρής

Διαιτητής: Καρυοφύλλης (Πειραιά)

Βοηθοί: Κοτζαμανίδης, Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

Γήπεδο: Περιβόλια

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: