Πέτσας για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ήταν καθοριστική

Για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και τη συνάντηση Μητσοτάκη — Τραμπ μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», κάνοντας λόγο για καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

“Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ήταν καθοριστική και ανέδειξε δημόσια για το παγκόσμιο κοινό τη διάσταση της άκυρης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Στα θέματα που συζητήθηκαν κρατάμε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός, καθώς και τρία βασικά σημεία” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς: Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Το δεύτερο είναι ότι υπήρξαν εγκωμιαστικά σχόλια από τον Αμερικανό Πρόεδρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τρίτον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο ίδιος ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή μας. Και συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: