Πέθανε ο θρυλικός πιλότος της F1 Νίκι Λάουντα

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε τη νύκτα ο άνθρωπος θρύλος στη F1. Ο Νίκι Λάουντα , τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ήταν με την οικογένειά του σε διακοπές στην Ίμπιθα.

Ο Νίκι Λάουντα (Andreas Nikolaus Lauda) , γνωστός στον κόσμο των αγώνων ως “Niki”, αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της F1.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε  η οικογένειά του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Με βαθύτατη θλίψη, ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Niki έφυγε ήσυχα από τη ζωή περικυκλωμένος από την οικογένεια του, σε ηλικία 70 ετών.“

Ο «Νίκι» γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1949. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στους αγώνες ταχύτητες. Το ντεμπούτο του στην F1 το έκανε το 1971. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του ήταν εύπορη, ο Λάουντα ότι έκανε το δημιούργησε μόνος του. Μάλιστα η οικογένειά του δεν ήθελε να ασχοληθεί με τους αγώνες. ‘Όταν  ζήτησε από την τράπεζα δάνειο , ο ίδιος ο παππούς του που ήταν τότε μέλος του  Δ.Σ. μίας αυστριακής τράπεζας, μπλόκαρε την χορηγία στον εγγονό του.

Τελικά ο Νίκι Λάουντα βρήκε λύσεις. Ταλαντούχος και πεισματάρης κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το  1975  με Ferrari μέσα στην Μόντζα. Δύο χρόνια αργότερα, το 1977,  κέρδισε ξανά τον παγκόσμιο τίτλο  και πάλι με Ferrari. Τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του κατέκτησε το 1984 με την ομάδα της McLaren.

Την 1η Αυγούστου 1976 είχε ένα τρομακτικό ατύχημα. Στο γκράν πρί του Νίρμπουργκρινγκ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και έπεσε στις μπαριέρες. Το μονοθέσιο τυλίχθηκε στις φλόγες και ο Λάουντα σώθηκε από τους άλλους οδηγούς Αρτούρο Μαρσάριο, Γκάι Έντουαρτς, Μπρέτ Λούνγκερ και Χάραλντ Έρτλ. Τον έβγαλαν μέσα από το φλεγόμενο μονοθέσιο που κάηκε ολοσχερώς. Λίγα λεπτά αν έμενε εγκλωβισμένος στο μονοθέσιο του θα έβρισκε τραγικό θάνατο. Δειτε το βίντεο:

Ο Νίκι Λάουντα έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Όταν έγινε καλά, αν και είχε σοβαρά εγκαύματα , ακόμη και στο κεφάλι, γι αυτό τον βλέπαμε συνέχεια να φοράει καπέλο, συνέχισε τους αγώνες.

Στις αρχές του 2019, ο Νίκι Λάουντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη. Πριν από λίγους μήνες είχε κάνει εγχείρηση στους πνεύμονες. Το 1997 και το 2005 είχε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού. Γι αυτό έκανε διαρκώς αιμοκάθαρση.

Λίγο πριν πεθάνει οι συγγενείς του τον μετέφεραν σε νοσοκομείο στην Ίμπιθα και από εκεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην Αυστρία. Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του, φέρεται να είχε μεταφερθεί σε ειδική κλινική στην Ελβετία, για αιμοκάθαρση.

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος της F1 Νίκι Λάουντα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: