Πέθανε ο Τάκης Λαμπρόπουλος, ο θρύλος της Columbia

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λαμπρόπουλος, ο άνθρωπος που υπό τη διεύθυνσή του η Columbia «έχτισε» τις χρυσές εποχές του ελληνικού τραγουδιού.

Το θάνατο του θρύλου της Columbia έκανε γνωστό με μια συγκινητική ανάρτησή του στο Facebook ο Μανώλης Μητσιάς. Χωρίς τον Τάκη Λαμπρόπουλο, δεν θα υπήρχε το «Άξιον Έστί», γράφει ο μεγάλος τραγουδιστής.

«Ο ελληνικός πολιτισμός και πιο συγκεκριμένα το ελληνικό τραγούδι είναι φτωχότερο. Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι “έφυγε” ο Τάκης Β. Λαμπρόπουλος, στον οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο, ό,τι ποιοτικότερο υπήρξε στο ελληνικό τραγούδι από το 1960», γράφει ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Τάκης Λαμπρόπουλος ανέλαβε διευθυντής της Columbia στα 28 του χρόνια και αμέσως άλλαξε τα πάντα στην ελληνική δικογραφία. Επί των ημερών του συνεργάστηκαν με την εταιρία Ρίτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Αναγνωστάκη, Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Ξαρχάκος.

Χάρη στον Τάκη Λαμπρόπουλο, όπως γράφει ο Μανώλης Μητσιάς, αναδείχθηκαν θρύλοι του ελληνικού τραγουδιού. «Όποιον και αν μπορεί να φανταστεί κανείς, τον ανέδειξε ο Λαμπρόπουλος. Από τον Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Τσιτσάνη, Κηλαηδόνη, Μούτση, Ζαμπέτα, ό,τι έκαναν ήταν από πίσω ο Λαμπρόπουλος.

Αλλά και Ρίτσο και Ελύτη και Σεφέρη και Γκάτσο και Αναγνωστάκη και Χριστοδούλου και Παπαδόπουλο, τους πάντες. Με τον Λαμπρόπουλο και ο Καζαντζίδης, ο Κόκοτας, η Μοσχολιού, η Φαραντούρη, ο Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη, ο Αγγελόπουλος, τη Γαλάνη, όλους μας, όποιον κι αν βάζει το μυαλό καθενός, τους ανέδειξε η Columbia, δηλαδή ο Τάκης Λαμπρόπουλος.

Ένας άνθρωπος που χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε “Αξιον Εστί”, δεν θα είχαμε τίποτα απολύτως απ’ ό,τι γράφτηκε με χρυσές σελίδες. Γιατί ο Λαμπρόπουλος προσέφερε τόσα στον ελληνικό πολιτισμό, όσα δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αθροιστικά μαζί, όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού», συνεχίζει συγκινημένος ο Μανώλης Μητσιάς.

Δείτε όλη τη ανάρτηση του Μανώλη Μητσιά

Από σήμερα ο ελληνικός πολιτισμός και πιο συγκεκριμένα το ελληνικό τραγούδι είναι φτωχότερο. Με μεγάλη θλίψη…

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μητσιάς στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: newsit.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: