Πέθανε ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος


Πέθανε το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων. Ο γνωστός εκδότης πέθανε στην ηλικία των 88 ετών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1931 και ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε μαζί με τον πατέρα του να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953.

Επιπλέον, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως «Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

«Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας. Σήμερα τα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η οικογένεια παρακαλεί όσους επιθυμούν – αντί στεφάνων – να πραγματοποιήσουν δωρεές στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: