Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο εκδότης Γιώργος Α. Κουρής, σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα “Φωνή της Κεφαλονιάς” που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιώργος Α. Κουρής με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη. 

“Έφυγε” ήρεμα από τη ζωή έχοντας γύρω του την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τον γιο του και τα εγγόνια του. 

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: