Πες μας πότε γεννήθηκες να σου πούμε πόσο sexy είσαι

Μπορεί μέχρι σήμερα να πίστευες πως η σειρά με την οποία έχεις γεννηθεί από μόνη της δεν σήμαινε κάτι το ιδιαίτερο, όμως αν έχεις

άλλα αδέρφια και είσαι το πρώτο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί λέει πολλά πράγματα.

 

«Οι εμπειρίες που -ίσως- έχεις αποκτήσει θέτουν τα θεμέλια για το πώς θα συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου», αναφέρει η ψυχολόγος Linda Blair, η οποία έχει κάνει μία έρευνα σχετικά με το πως είναι ο χαρακτήρας σου ανάλογα με τη σειρά της γέννησης σου.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά στην οποία γεννηθήκατε μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που δίνεις και παίρνεις αγάπη σε όλη σου ζωή.

Μεγαλύτερο παιδί: Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο «οργανωμένα και υπεύθυνα, καλλιεργημένα και φροντίζουν για τους άλλους. Σε μια σχέση, μπορείς να βασιστείς σε αυτά, καθώς δουλεύουν σκληρά και στις δύσκολες στιγμές κάνουν την αυτοκριτική τους.

Μεσαίο παιδί: Τα μεσαία παιδιά επηρεάζονται πολύ εύκολα από τις απόψεις των άλλων. Είναι ρεαλιστές σχετικά με τις ικανότητές τους, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο σίγουροι για το τι θέλουν από τη ζωή.

Μικρότερο παιδί: Τα μικρότερα παιδιά πάντα ζητούσαν και ήθελαν την προσοχή όλων. Είναι πολύ γοητευτικοί, κτητικοί, αυθόρμητοι και παιχνιδιάρικοι. Επίσης πάντα περιμένουν από τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις γι “αυτούς και συνήθως είναι επιπόλαιοι στις σχέσεις τους.

Μοναχοπαίδι: Και μπορεί όταν έχεις –μεγαλύτερα- αδέρφια να νιώθεις μια συντροφικότητα και πιο ολοκληρωμένη, τα μοναχοπαίδια όμως βιώνουν αυτή την έλλειψη και είναι πιο συμβατικά, υπεύθυνα και αξιόπιστα. Επειδή όμως μεγαλώνουν με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους συνήθως γίνονται πολύ απαιτητικοί στην αγάπη και στις σχέσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ερμηνείες της Linda Blair και του Michael Grose τα μικρότερα παιδιά ελκύουν περισσότερο τους ανθρώπους. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: