Περισσότεροι από 10.000 οι αιτούντες άσυλο στη Μυτιλήνη

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, δηλώνει πως περισσότεροι από 10.000 είναι οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Μυτιλήνη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα, που αφορά την τοπική διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών και την αποσυμφόρηση» του νησιού.

«Οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση», αναφέρει χαρακτηριστικά και εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που είχε ορίσει το υπουργείο για την μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο, που αντιθέτως ανεβαίνει κατακόρυφα, όπως λέει.

Ο κ. Γαληνός υπογραμμίζει πως «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε και παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα δομή», φιλοξενίας και σημειώνει τα προβλήματα που προκύπτουν όσο δεν γίνεται πράξη η αποσυμφόρηση των υπαρχόντων δομών.

«Όσο λοιπόν η αποσυμφόρηση δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της», αναφέρει.

«Η Μυτιλήνη σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση των ροών.
Ευελπιστώ ότι η υπόσχεσή σας δεν θα μπει μαζί με τις υπόλοιπες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν ακούσει οι συμπολίτες μας τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από προκατόχους σας», καταλήγει ο δήμαρχος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: