«Περισσότερο θάρρος» από την ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο ζητά η Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο  δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος  — Αν θέσουμε μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών, προσθέτει ο Ιταλός υπουργός

Η ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ πιο θαρραλέα, τόσο για το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία, όσο και για τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος να μπορεί να θέσει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου και αυτό δεν εξαρτάται από την ποσότητα. Είναι εκτός ελέγχου λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου τους ερχόμενους μήνες», είπε την Τρίτη ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Θέτοντας μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών και θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν πληρώνουν την ενέργεια όσο και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές» επισήμανε ο ιταλός υπουργός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ο υπουργός τόνισε ότι «η απόφαση αυτή συνεχίζει να μπλοκάρεται μόνον από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: