Περιπολίες για τον κορονοϊό με κοστούμια από τον «Πόλεμο των Άστρων» στις Φιλιππίνες

Ντυμένοι με κοστούμια χαρακτήρων από τη δημοφιλή σειρά ταινιών «Πόλεμος των Άστρων», τοπικοί αξιωματούχοι στις Φιλιππίνες κυκλοφορούν στους δρόμους για να επιβάλλουν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας, αλλά και για να διανέμουν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα.

Ως άλλοι Νταρθ Βέιντερ και Στόρμτρουπερ (κοστούμια κατασκευασμένα από παλιά πλαστικά και λαστιχένια στρώματα), περιπολούν στα προάστια της πρωτεύουσας Μανίλα και υπενθυμίζουν στους πολίτες τους κανόνες που ισχύουν λόγω κορονοϊού.

«Επιπλήττουμε τους κατοίκους που εξακολουθούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς την απαραίτητη άδεια, αλλά και εκείνους που δεν φοράνε μάσκες. Διασφαλίζουμε ότι οι κυβερνητικές οδηγίες τηρούνται σωστά», λέει στο Reuters ο Μούριελ Μπαλντάγκο, ένας εκλεγμένος αξιωματούχος ντυμένος Στόρμτρουπερ.

Το κοστούμι «έχει θετική αποδοχή και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους να χαμογελάσουν», προσθέτει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 4 Μαΐου, «Ημέρα του Πολέμου των Άστρων» που γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο από τους θαυμαστές της κινηματογραφικής επιτυχίας, κυβερνητικοί υπάλληλοι με κοστούμια ηρώων του Star Wars, εμφανίστηκαν σε μικρές ξύλινες βάρκες και διένειμαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι και κονσέρβες σε μια γειτονική παράκτια γειτονιά.

Οι Φιλιππίνες, η πρωτεύουσα των οποίων καθώς και πολλές μεγάλες πόλεις θα βρίσκονται μέχρι τα μέσα Μαΐου υπό αυστηρή καραντίνα, έχουν καταγράψει 9.485 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, 623 θανάτους και 1.315 ασθενείς έχουν αναρρώσει, όπως προκύπτει από στοιχεία της κυβέρνησης.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: