Περιορίζονται έως αύριο το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις, παραμένει ο ισχυρός παγετός

Καθώς ο χιονιάς κινείται νοτιότερα και εξασθενεί η αυριανή ημέρα θα έχει σαφώς λιγότερες χιονοπτώσεις (από την Στερεά Ελλάδα και κάτω) ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο ισχυρός παγετός που θα σημειωθεί σε όλη την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Καθώς το κύμα της κακοκαιρίας φαίνεται να κατευθύνεται νοτιότερα και να εξασθενεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στον ισχυρό παγετό που θα σημειωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη στην Βόρεια Ελλάδα όπου ο καιρός έχει «καθαρίσει» υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες συνθήκες για την δημιουργία παγετού στο οδικό δίκτυο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η αυριανή ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλη την Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές περιοχές, ακόμα και στα ημιορεινά, η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη την ημέρα υπό του μηδενός, με αποτέλεσμα την δημιουργία ολικού παγετού.

Κάτι που όπως είναι αναμενόμενο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο μεγάλου τμήματος της χώρας, απαιτώντας παράλληλα από τους οδηγούς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν τη νύχτα νοτιότερα της Θεσσαλίας ενώ την αυριανή ημέρα θα εξασθενίσουν σταδιακά μέχρι να σταματήσουν πλήρως. Οι περιοχές που θα πληγούν κατά την διάρκεια της νύχτας είναι τα ορεινά της Εύβοιας και της Αττικής, καθώς και ορισμένα νησιά του Αιγαίου, όμως πολύ σύντομα τα φαινόμενα θα σταματήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα η ένταση των βορείων ανέμων θα μειωθεί σταδιακά, φθάνοντας το μεσημέρι στα 5 με έξι μποφόρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα προκύψει και μία ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας, της τάξης του ενός με δύο βαθμών.

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Βόρεια ΕλλάδαΑλλαγές στο ωράριο λειτουργίας δεκάδων σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν και αύριο Τρίτη ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής ακόμη και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουδούνι των σχολείων όλων των βαθμίδων θα χτυπήσει αύριο περίπου μία ώρα αργότερα, σε σχέση με το κανονικό ωράριο έναρξης των μαθημάτων. Στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, όμως, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος κρίθηκε πως δεν επιτρέπουν την κανονική λειτουργία τους.

Κεντρική Μακεδονία Αναλυτικότερα, κλειστά λόγω του παγετού θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45′ θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της μέρας στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί.

Τη συνηθισμένη ώρα θα καθίσουν αύριο στα θρανία τους οι μαθητές πρωτοβάθιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετά τη σημερινή ανάπαυλα (σήμερα Δευτέρα τα σχολεία έμειναν κλειστά).

Δυτική Μακεδονία Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κι αύριο κλειστά -όπως και σήμερα- λόγω του χιονιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βάσει του συνηθισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Αμυνταίου. Ωστόσο, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν περίπου μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα τόσο στον δήμο Αμυνταίου, όσο και σε εκείνον των Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους.

Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι πάντως ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον δήμο Εορδαίας, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, κατόπιν απόφασης του δημάρχου, Σάββα Ζαμανίδη.

Λόγω της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αποφάσισε ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (και τους παιδικούς σταθμούς) θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.

Με απόφαση τέλος του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 το πρωί.

Η Epson Λανσάρει Τον Μικρότερο Φορητό Εκτυπωτή Στην Ελλάδα

 Epson WorkForce WF-100W: Το μικρό φορητό «θαύμα» των εκτυπωτών

Στην ελληνική αγορά θα βρίσκεται σε λίγο καιρό ο νέος φορητός εκτυπωτής της Epson με κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης, μικρές διαστάσεις και βάρος μόλις 1,6 κιλά

Ένας μικρός φορητός εκτυπωτής είναι πάντα απαραίτητος σε ανθρώπους που βρίσκσονται διαρκώς σε κίνηση και θέλουν να έχουν μαζί της την πολυτέλεια να μπορούν να τυπώνουν τις εργασίες ή τις προτάσεις τους εμπρός στον πελάτη. Σ’ αυτή την κατηγορία έχει μακρά και σημαντική παρουσία η Epson η οποία πρόσφατα παρουσίασε το νέο μικρό της… κόσμημα.

Ο WorkForce WF-100W είναι ένας εκτυπωτής σελίδας Α4 και λειτουργεί μέσω μιας ενσωματωμένης μπαταρίες η οποία φορτίζεται μέσω μιας θύρας USB. Οι εξαιρετικά μικρές του διαστάσεις αλλά και το βάρος των μόλις 1,6 κιλών τον φέρνουν στην καρδιά αυτής της κατηγορίας, ενώ το φινίρισμα και τα υλικά της κατασκευής του δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό μηχάνημα. 

Ο WorkForce WF-100W είναι ο πρώτος φορητός εκτυπωτής που διαθέτει οθόνη LCD και εφοδιάζεται με τα μελάνια pigment της εταιρίας τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθετικά. Συνδέεται με Wi-Fi με τον υπολογιστεί ενώ διαθέτει πολλές εφαρμογές της Epson για γρήγορες και άμεσες εκτυπώσεις. 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρίας μπορεί να τυπώσει 7 σελίδες το λεπτό ασπρόμαυρες και 4 σελίδες το λεπτό έγχρωμες. Τα μελάνια διαρκούν για 250 σελίδες σε ασπρόμαυρο και 200 σελίδες σε έγχρωμη εκτύπωση. 

Ο εκτυπωτής μπορεί να τυπώνει σελίδες Α4, έγχρωμες, και είναι μία ιδανική λύση για όσους χρειάζονται έναν φορητό εκτυπωτή ή έχουν μικρό χώρο στην διάθεσή τους. Η έναρξη των πωλήσεων στην Ελλάδα θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου με τιμή στα 249 ευρώ. 

με οθόνη LCD και μελάνια pigment που στεγνώνουν γρήγορα για ανθεκτικές εκτυπώσεις χωρίς μουτζούρες και αλλοιώσεις. Επίσης, η χρήση του WF-100W είναι εξαιρετικά απλή καθώς είναι ο μόνος φορητός εκτυπωτής με δυνατότητες διασύνδεσης Wi-Fi και Epson Connect που περιέχει τις εφαρμογές Epson iPrint και Email Print. Διαθέτει επίσης συμβατότητα με Wi-Fi Direct, Google Cloud Print και Apple AirPrint.Ο WF-100W είναι η ιδανική λύση για επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα αντιπρόσωποι πωλήσεων, αλλά και για κάθε είδους επιχείρηση για την οποία η δημιουργία εγγράφων εκτός του γραφείου, είναι απαραίτητη. Πλέον η δημιουργία εγγράφων, όπως τιμολόγια και συμβόλαια εκτός γραφείου, γίνεται παιχνίδι, καθώς ο φορητός αυτός εκτυπωτής μπορεί με ευκολία να χρησιμοποιηθεί εκτός του παραδοσιακού χώρου εργασίας, σε όχημα, στο σπίτι ή ακόμα και σε συνάντηση στο γραφείο του πελάτη. Η ευελιξία, η δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi, ο καλαίσθητος σχεδιασμός και το μικρό μέγεθος του WF-100W τον καθιστούν ιδανικό και για μικρά γραφεία ή χώρους υποδοχής. Epson WorkForce WF-100W (2) Epson WorkForce WF-100W (3)Η Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, σχολίασε:«Ο WF-100W αποτελεί νέα κατηγορία για εμάς και τον πρώτο στον κόσμο εκτυπωτή σχεδιασμένο να ικανοποιήσει την ανάγκη των καταναλωτών για ποιοτικές και εύκολες εκτυπώσεις, εν κινήσει.».Ο WF-100W θα συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης τριών ετών, για αγορές μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2016, προσφέροντας διευρυμένη προστασία. Στην ιστοσελίδα της Epson, epson.gr/printerwarranty μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τους εκτυπωτές που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και για τους όρους της τριετούς εγγύησης.Ο εκτυπωτής WF-100W θα είναι διαθέσιμος από το Φεβρουάριο στην τιμή των €249, συμπεριλαβανομένου ΦΠΑ.

Ουρές χιλιομέτρων στη Χαλκιδική. Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή. Χάος και στην περιφερειακή οδό στην Θεσσαλονίκη, λόγο καραμπόλας. Κλειστός και ο δρόμος για Χορτιάτη με το χιόνι να έχει φτάσει στο μισό μέτρο. Αποκομμένα τα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας. 

Χιόνι ασταμάτητα από το πρωί στην Πάρνηθα, πυκνώνει, 

Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, στην Βόρεια Ελλάδα θα υπάξει ισχυρός παγετός, ολικός. Νησιά β. αιγαίου, στα νότια καταιγίδες. Υποχωρεί αύριο το μεσημέρι και μετά, αλλά θα υπάρχιε ισχυρός παγετός, θα εξασθενήσουν οι άνεμοι στα 5 6μποφόρ.

.

Φαντασμαγορικές εικόνες

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Δείτε την απίστευτη ομορφιά της φύσης στην πιο «άγρια» λίμνη του κόσμου 

Οι φωτογραφίες του Dave Sandford από την λίμνη Erie στην Βόρεια Αμερική εντυπωσιάζουν με την δύναμη αλλά και την ομορφιά της φύσης

Η λίμνη Erie είναι η θερμότερη και η πιο ρηχή από τις μεγαλύτερες λίμνες της Βόρειας Αμερικής αλλά θεωρείται επίσης η ομορφότερη και η πιο άγρια. Η 12η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο είναι ιδιαίτερα θυελλώδης και γνωστή για τα ναυάγια και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί ακόμα και στη στεριά με κύματα που μπορεί να φτάνουν τα 8 μέτρα.

Ο Dave Sandford, φωτογράφος αθλητικών γεγονότων, αψηφώντας τις τρομακτικές φυσικές δυνάμεις της λίμνης με άνεμους που φτάνουν τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα τολμά και αποθανατίζει με τον φωτογραφικό του φακό μαγικές στιγμές οι οποίες απεικονίζουν τη χάρη και τη δύναμη της φύσης.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι επικίνδυνο, απρόβλεπτο και καθόλου απλό να φωτογραφίσεις τέτοιου μεγέθους κύματα διότι τα πάντα συμβαίνουν εν ριπή οφθαλμού. Πριν από κάθε φωτογράφιση ενημερώνεται από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες για τα καιρικά φαινόμενα, φοράει ειδικό εξοπλισμό και ορμάει στο κυνήγι της τέλειας φωτογραφίας.

Ο Sandford μοιράζεται κάποιες από τις φαντασμαγορικές φωτογραφίες του μαζί μας και μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Instagram και το Facebook.

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας δεκάδων σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν και αύριο Τρίτη ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής ακόμη και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές.Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουδούνι των σχολείων όλων των βαθμίδων θα χτυπήσει αύριο περίπου μία ώρα αργότερα, σε σχέση με το κανονικό ωράριο έναρξης των μαθημάτων. Στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, όμως, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος κρίθηκε πως δεν επιτρέπουν την κανονική λειτουργία τους.

Κεντρική ΜακεδονίαΑναλυτικότερα, κλειστά λόγω του παγετού θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45′ θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της μέρας στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί.

Τη συνηθισμένη ώρα θα καθίσουν αύριο στα θρανία τους οι μαθητές πρωτοβάθιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετά τη σημερινή ανάπαυλα (σήμερα Δευτέρα τα σχολεία έμειναν κλειστά).

Δυτική ΜακεδονίαΜε απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κι αύριο κλειστά -όπως και σήμερα- λόγω του χιονιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βάσει του συνηθισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Αμυνταίου. Ωστόσο, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν περίπου μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα τόσο στον δήμο Αμυνταίου, όσο και σε εκείνον των Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους.

Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι πάντως ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον δήμο Εορδαίας, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, κατόπιν απόφασης του δημάρχου, Σάββα Ζαμανίδη.

Λόγω της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αποφάσισε ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (και τους παιδικούς σταθμούς) θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.

Με απόφαση τέλος του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 το πρωί.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: