Περίεργα και αλλόκοτα φωτογραφικά καρέ από την Κυριακή των εκλογών

Χιλιάδες ψηφοφόροι προσήλθαν από νωρίς το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η αγωνία των υποψηφίων για το τελικό αποτέλεσμα αυξάνεται, αλλά πάντα την παράσταση κλέβουν τα πιο αλλόκοτα περιστατικά. Κάποιοι παντρεύτηκαν και μετά πήγαν να ψηφίσουν. Άλλοι προσήλθαν στις κάλπες με άλογα. Μια γιαγιά 103 ετών θεώρησε διπλό το καθήκον της να ψηφίσει παρά το προχωρημένο της ηλικίας της.

Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί, στην Ελλάδα, που έριξαν την ψήφο τους στον… κάδο απορριμμάτων, ενώ αρκετοί ψηφοφόροι σταύρωσαν τα ψηφοδέλτια και μετά πήγαν για ηλιοθεραπεία.

Στο εξωτερικό δεν δίστασαν να ψηφίσουν φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ενώ ένας παππούς παρέμεινε στο χωράφι του και η κάλπη πήγε εκεί!


Πηγή: epiruspost.gr

Πηγή: patrastismes.gr

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: