Πένες με κόκκινη σάλτσα, κοτόπουλο και βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. πέννες
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ. ντοματοχυμό
  • φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο.
  2. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Αφήνετε λίγα λεπτά μέχρι να τσιγαριστούν και αυτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.
  5. Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε και τον φρέσκο βασιλικό.
  7. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πέννες. Στραγγίζετε και τις ρίχνετε στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: