Πελώνη: Στα μέσα Μαΐου θα έχουμε εικόνα για τον τουρισμό

Την ελπίδα να πάνε όλα καλά με την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού, προκειμένου η χώρα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε μια σχετική κανονικότητα, εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη με τοποθέτησή της στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, ανέφερε: «Πρέπει να δούμε εάν τηρηθεί ο προγραμματισμός. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την 1η Ιουνίου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορούσαμε και νωρίτερα (να τα ανοίξουμε)».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, απάντησε:« Μακάρι να πάμε καλά, αλλά ο προγραμματισμός είναι για 1η Ιουνίου. Θα πρέπει να περιμένουμε, είναι πολύ νωρίς. Είχαμε και αυτά τα περιστατικά με τα take away ορθάδικα. Δεν θα πρέπει να ξεχνιόμαστε. Θέλει προσοχή και υπομονή».

Για το εάν ανησυχεί την κυβέρνηση η πιθανότητα να χαθούν θέσεις εργασίας, ειδικά στον χώρο της εστίασης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Προφανώς, προτεραιότητα στην επανεκκίνηση είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση».

Και στη συνέχεια -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για στήριξη των επιχειρήσεων, προκείμενου με τη σειρά τους να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την αγωνία στους ανθρώπους που εργάζονται σε τουριστικές μονάδες και εάν θα υπάρξει κάποιο πακέτο για τον χώρο του τουρισμού, σημείωσε: «Υπάρχουν ήδη διεργασίες για το πακέτο του τουρισμού. Στα μέσα Μαΐου θα έχουμε μια εικόνα. Ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες», για να εκφράσει την ελπίδα της πως «νωρίτερα θα έχουμε κατευθύνσεις από την Ε.Ε.» πάνω στο ζήτημα αυτό.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: