Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατόπιν αυτού, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ένα από τα Πειθαρχικά Συμβούλιου του ΔΣΑ το οποίο αφού καλέσει σε εξηγήσεις τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, θα αποφανθεί εάν θα ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική ποινή ή όχι. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός αντέδρασε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ενέργεια του εν λόγω δικηγόρου.

Μάλιστα, σε ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, επισημάνθηκε ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για το λόγο «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: