Πειραιώς: Νέα σύμβαση χρηματοδότησης έργου στη Θεσσαλία

Νέα σύμβαση χρηματοδότησης έργου στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του μηχανισμού JESSICA, υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ από την «Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές» (JESSICA), υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ), για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Επιπρόσθετα, η Τράπεζα Πειραιώς συγχρηματοδοτεί τα έργα με 16,8 εκατ. ευρώ από δικούς της πόρους ή και άλλους ιδιωτικούς πόρους.

Το νέο έργο, το τρίτο κατά σειρά στη Θεσσαλία, αφορά την «κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 1,495 MWe στο Δήμο Φαρσάλων», συνολικού προϋπολογισμού 9,32 εκατ. ευρώ -συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εξόδων χρηματοδότησης και λοιπών εξόδων- εκ των οποίων τα 3,33 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το μηχανισμό JESSICA. Συνολικά έχουν υπογραφεί τρεις συμβάσεις χρηματοδότησης έργων στη Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 33,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση ύψους 17,55 εκατ. ευρώ από το JESSICA.

Το JESSICA αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) και υλοποιείται στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της ΕΤΕπ, με πόρους του ΕΣΠΑ 2007- 2013. Στοχεύει δε, στη στήριξη επενδύσεων σε βιώσιμα έργα αστικής ανάπτυξης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Στη διάρκεια της τελετής υπογραφής της νέας σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSICA, Γιώργος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στις θετικές συνέπειες του έργου για τη βελτίωση της διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρσάλων. Επισήμανε επίσης το γεγονός ότι το έργο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζει ποιοτικά την περιοχή.

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: