Πεινασμένος μετανάστης άρπαξε από τον φούρνο το ταψί και έγινε καπνός – Αχαΐα

Πεινασμένος μετανάστης άρπαξε από τον φούρνο το ταψί και έγινε καπνός   Αχαΐα

Μάρτυρας μιας απίστευτης σκηνής έγινε σήμερα ο συμπολίτης Γεράσιμος Καλαπόδης, ο οποίος μας μεταφέρει το περιστατικό που έζησe μερικές ώρες νωρίτερα και το οποίο αναδεκνύει το τεράστιο κεφάλαιο της ταλαιπωρίας και της πείνας των μεταναστών στην πόλη της Πάτρας.

Η διήγησή του είναι ολοζώντανη και πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

» Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια ιστορία, που από τη μία με συγκλόνισε, από την άλλη με έκανε να βρεθώ πιο κοντά στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας» λέει στο thebest και συνεχίζει: «Έχω την τύχη να είμαι από εκείνους που έχουν μια δουλειά και εργάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, είμαι υπάλληλος σε γνωστή εταιρία Super Markets και σήμερα το πρωί είχαμε βγει με συνάδελφό μου για διανομή ειδών κατ” οίκον. Γύρω στις 11:30 το πρωί και ενώ βρισκόμασταν στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, σταματήσαμε για να προμηθευτούμε κολατσιό από εργαστήριο ειδών σφολιάτας. Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο και ο συνάδελφος βγήκε και πήγε στο κατάστημα.

Όπως μου είπε αργότερα, ενώ περίμενε στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, υπάλληλος του εργαστηρίου έβγαλε από το φούρνο ένα ταψί με μία κοτόπιτα και την απέθεσε σε μαρμάρινο τραπέζι, το οποίο μάλιστα δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο στους πελάτες. Καθ” όση ώρα (ελάχιστα λεπτά) ο συνάδελφος περίμενε στην ουρά, είδα μέσα από το αυτοκίνητο έναν άνδρα, πιθανόν μετανάστη (όχι μελαψό), να στέκεται και να περιμένει για άγνωστο λόγο έξω από το κατάστημα. Δεν έδωσα βέβαια ιδιαίτερη σημασία, μέχρι που συνέβη το εξής. Ξαφνικά ο άνδρας μπήκε στο κατάστημα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βγήκε κρατώντας το ταψί και τρέχοντας! Ο συνάδελφος, μου εξήγησε αργότερα ότι ο εν λόγω άνδρας μάλλον παρατηρούσε τον υπάλληλό του καταστήματος και μόλις τον είδε να αποθέτει το ταψί με την κοτόπιτα στο μαρμάρινο τραπέζι, κινούμενος αστραπιαία και με κινήσεις ακροβάτη, πήρε το ταψί και άρχισε να τρέχει.

Σαστισμένοι όλοι σχεδόν όσοι ήταν μέσα στο κατάστημα, καθυστέρησαν μερικά δευτερόλεπτα να αντιδράσουν και όταν βγήκαν έξω, ο άνδρας είχε γίνει καπνός.

Ο υπάλληλος του καταστήματος έτρεξε, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Αν και η για το κατάστημα ήταν προφανώς ασήμαντης αξίας, όλοι απόρησαν για το γεγονός. Κοινή απορία ήταν εκτός των άλλων, πώς κατάφερε να πιάσει το καυτό ταψί με τα χέρια.

Προφανώς βέβαια ο ήταν πεινασμένος και αναγκάστηκε να προβεί στην παραπάνω πράξη και ο πόνος στα χέρια θα ήταν μάλλον το τελευταίο που τον απασχολούσε. Ποιος ξέρει… Προς τιμήν του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στεναχωρημένος για το περιστατικό, είπε ότι αν ο το ζητούσε κάτι για να φάει, θα του το έδινε ευχαρίστως, όπως ήδη κάνει έτσι κι αλλιώς εδώ και , τόσο σε όσο και σε αλλοδαπούς.

Μας είπε δε, όταν δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά στο κατάστημά του, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος κλέβει ολόκληρο ταψί! Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην ευρύτερη περιοχή κινούνται πολλοί οικονομικοί μετανάστες. Τι να πει κανείς…»

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: