Πέντε σοβαρά κρούσματα γρίπης – Ανάμεσά τους τρίχρονο παιδί

Πρόκειται για πέντε ασθενείς που νόσησαν με γρίπη, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές της νόσου και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
Πέντε σοβαρά κρούσματα γρίπης καταγράφηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου, πρόκειται για πέντε ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο παιδί, που νόσησαν με γρίπη, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές της νόσου και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όλοι οι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ οι τέσσερις εξ αυτών συγκαταλέγονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο.
Στην έκθεση επισημαίνεται πως η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ωστόσο ειδικοί με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr ανέφεραν πως είναι αξιοσημείωτος ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης δεδομένου ότι πρόκειται για την αρχή της περιόδου γρίπης. Τα πρώτα κρούσματα γρίπης συνήθως κάθε χρόνο καταγράφονται στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου, ενώ η κορύφωση της γρίπης επέρχεται από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Από τις αναλύσεις των δειγμάτων που έχει γίνει φαίνεται πως κυριαρχεί ο τύπος της γρίπης Α. Σύμφωνα με τα δεδομένα από το νότιο ημισφαίριο όπου ολοκληρώθηκε η επέλαση της γρίπης -γρίπη Αρμαγεδδών, flumageddon ονομάστηκε στην Αυστραλία- ο τύπος της γρίπης που επικράτησε ήταν Α(Η3Ν2), πλήττοντας περισσότερο ηλικιωμένους και παιδιά.

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: