Πέντε παράξενα εορταστικά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Κάθε χώρα διατηρεί τα δικά της χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά έθιμα που συνήθως έχουν τις ρίζες τους χρόνια πριν.

Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα που τηρούνται μέχρι σήμερα σε διάφορες χώρες…

Η νύχτα με τα ραπανάκια – Μεξικό

Κάθε 23 Δεκεμβρίου, στην πόλη Οαχάκα στο Μεξικό, παρουσιάζεται μία εντυπωσιακή έκθεση από γλυπτά λαχανικά με τα ραπανάκια να κλέβουν την παράσταση. Στην έκθεση αποτυπώνονται παραδοσιακές στιγμές και το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες.

Χριστουγεννιάτικο πρωινό για τους νεκρούς – Πορτογαλία

Το έθιμο ονομάζεται consoada και είναι ο τρόπος των Πορτογάλων να τιμούν όσους έχουν φύγει από τη ζωή. Συγκεκριμένα, το πρωί των Χριστουγέννων στήνουν μια μικρή γιορτή σε κάθε σπίτι και στο τραπέζι βάζουν επιπλέον σερβίτσια για τις ψυχές των νεκρών.

Κρυμμένες οι σκούπες – Νορβηγία

Την Παραμονή Χριστουγέννων, οι Νορβηγοί κρύβουν τις σκούπες γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, τότε βγαίνουν οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα και πρέπει να τις αφήσουν χωρίς μεταφορικό μέσο!

Κρυμμένες πίκλες στο δέντρο – Γερμανία

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στη Γερμανία κρύβουν μέσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μία πίκλα και την άλλη μέρα όποιο παιδί τη βρει πρώτο κερδίζει δωράκι. Δεν είναι, σίγουρα, τυχαίο που στην αγορά κυκλοφορούν στολίδια δέντρου σε σχήμα πίκλας.

Αράχνες για καλή τύχη – Ουκρανία

Η ουκρανική παράδοση προστάζει την προσθήκη ιστού αράχνης στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με το μύθο μία φτωχή χήρα έμενε με τα παιδιά της σε μία κρύα καλύβα και τα παιδιά είχαν βάλει στο μάτι ένα όμορφο έλατο που μεγάλωνε έξω από το σπίτι τους, αλλά δεν είχαν με τίποτα να το διακοσμήσουν.

Η μητέρα στεναχωρήθηκε πολύ και κοιμήθηκε κλαμένη, αλλά οι αράχνες του σπιτιού, το κατάλαβαν και στόλισαν το δέντρο με τον ιστό τους. Το πρωί, μόλις ο ήλιος έπεσε πάνω στο δέντρο, φάνηκαν οι χρυσαφένιες και ασημένιες κλωστές από τις αράχνες και η μητέρα δεν ξαναζήτησε ποτέ τίποτα άλλο.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: