Πέντε ήρωες αστυνομικοί θυμούνται: «Σαν να κουβαλούσα στους ώμους το δικό μου παιδί»

Οι ιστορίες αυτοθυσίας και επαγγελματισμού πέντε αστυνομικών πρώτης γραμμής που με τις πράξεις και ενέργειές τους έσωσαν και σώζουν ανθρώπινες ζώες ξεχώρισαν στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας στην οποία έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διεμήνυσε ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Αστυνομός Β’ Κωνσταντίνα Κωστάκου: Ευχαριστώ κάθε παιδί που με εμπιστεύτηκε


Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων, Κωνσταντίνα Κωστάκου, η οποία υπηρετεί ως ψυχολόγος στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων.

Η κυρία Κωστάκου εξήγησε ότι ο ρόλος της αφορά στην διερεύνηση περιστατικών «που μας συγκλονίζουν ως ανθρώπους και γονείς». «Προσπαθούμε να λάβουμε κατά το δυνατόν πιο άρτια κατάθεση χωρίς να τραυματίσουμε περαιτέρω τις πολυτραυματισμένες ψυχές των παιδιών αυτών» εξήγησε η αστυνόμος.

Όπως είπε «η αστυνομία μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εκεί κάθε φορά που ένα παιδί αποφασίζει συνήθως μετά από πολλά χρόνια σιωπής να φύγει από τα σκοτεινά σημεία της ντροπής και να πάμε σε πιο φωτεινά μέρη για να βρουν την αλήθεια».

Κλείνοντας, μάλιστα, η ίδια σημείωσε ότι «δεν ξεχνώ στη λήξη κάθε κατάθεσης να ευχαριστώ κάθε παιδί για όσα μου εμπιστεύτηκε».

Αστυνόμος Μάρθα Κίτσιου: Έσωσε τον μικρό Νικόλα από πνιγμό


H αστυνόμος Μάρθα Κίτσιου στις 11 Ιουλίου βρέθηκε, εκτός υπηρεσίας, σε παραλία των Χανίων, και με τις ενέργειές της έσωσε τον μόλις 13 μηνών Νικόλα και του χάρισε το πολυτιμότερο αγαθό την ζωή.

«Βρέθηκα τυχαία εκεί με την οικογένειά μου όταν δίπλα μου ανασύρθηκε ένα παιδάκι μελανιασμένο. Δήλωσε την ιδιότητά μου και έκανα ό,τι είχα μάθει από τα σεμινάρια του Ερυρθού Σταυρού στην υπηρεσία. Δεν έκανα κάτι σημαντικό, έκανα ό,τι θα έκανε κάθε συνάδελφος» είπε η αστυνόμος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: