Πέντε επιπλέον λόγοι να πίνεις περισσότερο καφέ

Ο καφές είναι ιεροτελεστία. Αποτελεί την συνήθεια που δεν παραλείπει σχεδόν κανείς καθημερινά, για να ξεκινήσει την ημέρα του. Είναι η

εφεύρεση που μπορεί να σερβιριστεί (ειδικά στη χώρα μας) με χίλιους δύο τρόπους. Σκέτος, με γάλα ή με κρέμα, μέτριος ή και γλυκός, κρύος ή και ζεστός. Τι κάνετε όμως εσείς με το κατακάθι του ελληνικού καφέ, την ποσότητα που έχει μείνει στο «κουπάκι» της καφετιέρας εσπρέσο μετά από μια απολαυστική δόση για τον αγαπημένο σας καπουτσίνο ή τον καφέ φίλτρου που μένει στην κανάτα ή το φίλτρο της καφετιέρας; Μην απαντήσετε πως πετάτε τον χρησιμοποιημένο καφέ στα σκουπίδια!!

 

Οι κόκκοι του καφέ, πλην εκείνων του στιγμιαίου δηλαδή που διαλύονται στο νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά από χρήσεις και να βοηθήσουν πέρα από τα πρωινά σου και τα φυτά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου, να προστατέψουν το σπίτι και τα κατοικίδιά σου από τα παράσιτα και να συμβάλλουν στην πιο φυσική απολέπιση του δέρματος.

1. Απορροφά ανεπιθύμητες μυρωδιές από το ψυγείο

Οι παλιές νοικοκυρές γνώριζαν πως αυτό γίνεται με μια κουταλιά φρέσκο ελληνικό καφέ. Από την άλλη, δεν είναι ανάγκη να ξοδεύεις τον αγαπημένο φρέσκο καφέ. Και ο ήδη χρησιμοποιημένος θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργούσε φίλτρου και εσπρέσο.

2. Εμπλουτίζει το χώμα στις γλάστρες σου

Οι ιδιότητες του καφέ προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για τα φυτά σου. Μην ξανα «ταΐσεις» νεροχύτη λοιπόν και κράτησε τον καφέ που μένει για τα αγαπημένα σου φυτά.

3. Απομακρύνει έντομα και άλλους οργανισμούς

Σαλιγκάρια, έντομα και άλλοι μικροοργανισμοί, σε αντίθεση με όλη την ανθρωπότητα, αντιπαθούν σφόδρα τον αγαπημένο καφέ. Η οξύτητά του τα απωθεί και έτσι τα κρατά μακριά από το σπίτι. Μόνο μη βάλετε ζάχαρη, ε;

4. Προφυλάσσει τα κατοικίδια από τα τσιμπούρια

Φαίνεται πως η ανάμειξη του σαμπουάν για το αγαπημένο σας σκυλάκι με κόκκους καφέ αποτελεί πρώτης τάξεως απωθητικό για τα ενοχλητικά τσιμπούρια. Καλού κακού ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας.

5. Η φυσική φροντίδα του δέρματος

Ένα σκραμπ συντείνει στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, βοηθώντας παράλληλα τους πόρους του δέρματος να αναπνεύσουν ξανά. Τι καλύτερο από ένα φυσικό σκραμπ, όπου την απολέπιση κάνουν οι κόκκοι του καφέ.

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: