Πέντε ελικόπτερα και δύο τράκτορες επιχειρούν νοτιοδυτικά του πυροφυλακίου στη Δαδιά – Βίντεο

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στάχτη περίπου 25.000 στρέμματα δάσους και η αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες των αρχών είναι οι ρίψεις που πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στην περιοχή νοτιοδυτικά του πυροφυλακίου όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες.

Τα ελικόπτερα αντλούν νερό από το φράγμα Προβατώνα. Δείτε βίντεο


Στο μεταξύ, οι επίγειες δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την παρουσία τους. Όπως έγινε γνωστό, ογδόντα άτομα προσωπικό του σχεδίου «Ξενοκράτης» διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιά στης Δαδιά Σουφλίου Έβρου.

Στάχτη το παρατηρητήριο

Τα “αποτυπώματα” που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς — Λευκίμης — Σουφλίου είναι φανερά στην παραπάνω εικόνα, η οποία απεικονίζει το πως ήταν και το πως έγινε το παρατηρητήριο πουλιών.

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς, λειτουργούσε ένα κλειστό παρατηρητήριο για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα. Πλέον αυτό το παρατηρητήριο έγινε στάχτη όπως και η υπόλοιπη περιοχή που από το πράσινο που κυριαρχούσε πλέον το μαύρο χρώμα είναι παντού.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: