Πεντάγωνο: Δεν θα επιτρέψουμε άλλες επιθέσεις από το Αφγανιστάν, θα απομακρύνουμε κόσμο ως το τελευταίο λεπτό

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου διεμήνυσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί κανονικά — Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις 

Στην αποσαφήνιση ότι δεν σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, και πως ο βομβιστής αυτοκτονίας έδρασε ως μοναχικός λύκος, προχώρησε διπλωμάτης του Πενταγώνου σε συνέντευξη Τύπου, μετά το λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπογράμμισε, ακόμη, πως 5.000 Αμερικανοί έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Αφγανιστάν, ενώ η καταληκτική ημερομηνία, η 31η Αυγούστου, που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν για την απομάκρυνση των Αμερικανών δεν είναι μακριά.

Συνολικά, 111.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς έξω από το Αφγανιστάν, ως μέρος της επιχείρησης εκκένωσης.

Υπάρχουν ακόμη 5.400 άνθρωποι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμένοντας να απομακρυνθούν με πτήσεις.

«Πάνω από 5.000 μέλη αμερικανικών υπηρεσιών βρίσκονται σε κίνδυνο. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της επιχείρησης, το Ισλαμικό Κράτος δεν θα μας φοβίσει όμως», τόνισε ακόμη.

«Θα απομακρύνουμε τον κόσμο μέχρι το τελευταίο λεπτό», διεμήνυσε το Πεντάγωνο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις στο Αφγανιστάν λόγω απειλών που εντοπίζονται στην περιοχή. 

«Δεν θα επιτρέψουμε όμως άλλες επιθέσεις από το Αφγανιστάν σε αμερικανικό έδαφος», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: