Πάβλοβα με κρέμα γάλακτος και φράουλες


Η πάβλολα είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα γιορτινό γλυκό, δοκιμάστε αυτή την συνταγή για να το διαπιστώστε και μόνοι σας!

Η πάβλοβα είναι μια μπαλαρίνα στο πιάτο μας. Αυτό επειδή λέγεται πώς η γνωστή τούρτα από μαρέγκα δημιουργήθηκε προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα.

Υλικά

Για τη μαρέγκα

  • 6 ασπράδια
  • 300γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί

  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές  σούπας ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

  • 400γρ. φράουλες
  • Λίγα φύλλα μέντα

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη βασική συνταγή μιας μεγάλης κλασικής μαρέγκας.
  2. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
  3. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τις φράουλες και στολίζουμε με τα φύλλα μέντας.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: