Παυλόπουλος: Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και ο «Σ.Κ.Ε.Π.-Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους» διοργάνωσαν, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία-Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για την κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία», σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν άτομα με αναπηρία, καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές γενικής εκπαίδευσης αλλά και φοιτητές ήταν να αναδείξει την σημασία εφαρμογής και καθιέρωσης νέων εκπαιδευτικών εργαλείων, μέσα από τα οποία οι μαθητές των ελληνικών σχολείων γενικής εκπαίδευσης θα προετοιμάζονται στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την σημασία της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία: «Προωθώντας αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ένταξη νεών με αναπηρία, στηρίζουμε τους νέους με αναπηρία ώστε, υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισοτίμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και τούτο διότι υπό τις συνθήκες αυτές, οι νέοι με αναπηρία μπορούν, κατά το δυνατόν, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άλλους νέους, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργώς και ισοτίμως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην σημασία ανάληψης πρωτοβουλιών για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. «Είμαι πραγματικά χαρούμενη που μετέχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί μια πολύ σημαντική αφορμή για σκέψη και προβληματισμό και είμαι βέβαιη ότι όλοι θα φύγουμε πλουσιότεροι» ανέφερε η κυρία Παυλοπούλου.

politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: