Παυλόπουλος: Στο ταλέντο της νέας γενιάς μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα

«Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα, το έχει αποδείξει η πορεία του τόπου», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής EDUACT και πρόσθεσε: «το ζήτημα είναι ότι δεν τα έχουμε αναδείξει, όπως θα έπρεπε. Και η καινοτομία μας βοηθάει να το πράξουμε αυτό».

«Όσο εισάγουμε τους Έλληνες, τους νέους Έλληνες, στην πληροφορική, στην ρομποτική, στην τεχνική νοημοσύνη, τόσο περισσότερο τους δίνουμε τις δυνατότητες να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξήγησε ότι «όσο η τεχνολογία προάγεται τόσο περισσότερο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Και ξέρετε η ισότητα μεταξύ των νέων για να μπορέσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους εξαρτάται από το πόσες ευκαιρίες τους δίνονται. Να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες. Η τεχνολογία αυτό το επιτρέπει. Μειώνει τις οικονομικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των νέων ανθρώπων. ΄Αρα μειώνεται και η απόσταση που τους χωρίζει ως προς την πρόσβαση στη γνώση».

Ο κ. Παυλόπουλος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της EDUACT, η οποία έχει ως έργο την εισαγωγή της καινοτομίας στο χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε — πολλά σε αυτή τη νέα γενιά. Πάνω στην προσπάθεια της οποίας, το ταλέντο της οποίας, τις δυνατότητες της οποίας, μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: