Παυλόπουλος: Η Ελλάδα προσβλέπει στην ακόμη στενότερη συνεργασία με την Κίνα

Η Ελλάδα προσβλέπει στην ακόμη στενότερη συνεργασία με την Κίνα, όχι μόνο για το καλό των δυο λαών μας, αλλά στην κυριολεξία για το καλό του κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Γουάνγκ Γι συνοδευόμενο από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά.
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, ζούμε σε μια ταραγμένη εποχή και πρέπει να υπερασπισθούμε την ειρήνη, υπενθυμίζοντας παράλληλα, την ιστορία του ελληνικού και Κινεζικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε, ότι η Κίνα και με τον μεγάλο της Πολιτισμό αλλά και με την μεγάλη δύναμη, που διαθέτει, μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι εμείς ως μέλος της ΕΕ θεωρούμε την συνεργασία με την Κίνα σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά με την ΕΕ στο σύνολό της.
Χαρακτήρισε, παράλληλα, την παρουσία του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και για το Forum των αρχαίων πολιτισμών, ένα ακόμα δείγμα των στενών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας και χαιρέτισε, την πολύ σημαντική-όπως την χαρακτήρισε- πολιτική πρωτοβουλία της Κίνας για τον νέο Δρόμο του Μεταξιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: