Παυλόπουλος: Επιβάλλεται η ελάφρυνση του χρέους

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό «Nouvel Observateur», η εφημερίδα «Η Καθημερινή» και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τάχθηκε υπέρ της μετατροπής του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και τόνισε την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η πρόταση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. «Απαιτείται η πλήρης μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα πως «η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και η εντεύθεν διασφάλιση της διαχειρισιμότητάς του επιβάλλεται και εκ του ότι το δημόσιο χρέος συνιστά γενικότερο πρόβλημα της Ε.Ε., και ιδίως της ευρωζώνης», ενώ επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι το πιο κατάλληλο όπλο για να αμυνθεί η Ε.Ε. και η ευρωζώνη απέναντι στις απειλητικές επιδράσεις του δημόσιου χρέους».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που στα μεγάλα και τα σημαντικά απέδειξαν ότι ξέρουν να παραμένουν ενωμένες, μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι «η βαθιά και παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί ταυτοχρόνως, κίνδυνο αλλά και πρόκληση για την Ε.Ε.». Και μίλησε για κίνδυνο γιατί, όπως εξήγησε, «η κρίση αυτή μπορεί να ανακόψει την πορεία της Ε.Ε. προς την ολοκλήρωσή της».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: