Πάτρα: To ΣΔΟΕ "ξεσκονίζει" τα υπεράριθμα πληρώματα – Γκρουπ με 1.000 άτομα είχε αποδείξεις για … 50

Πάτρα: To ΣΔΟΕ "ξεσκονίζει" τα υπεράριθμα πληρώματα   Γκρουπ με 1.000 άτομα είχε αποδείξεις για ... 50

«Σαφάρι» ελέγχων ετοιμάζεται να ξεκινήσει το Δυτικής Ελλάδος, για τα υπεράριθμα πληρώματα του Πατρινού καρναβαλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΔΟΕ μετέβησαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό με τη λίστα των πληρωμάτων, έχοντας προσημειώσει τα «ύποπτα» γκρουπ άνω των 2.5000 ατόμων. Χθες, ο Χάρης Καρκούλιας επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έχει συλλέξει η διεύθυνση της υπηρεσίας. Με ονόματα και διευθύνσεις, το Σώμα ξεκινάει τον έλεγχο. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Αγγελος Γεωργακόπουλος, η συνάντηση στον Καρναβαλικό Οργανισμό έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, ενώ επιβεβαίωσε πως οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα γίνουν φορολογικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, η πρώτη φάση του ελέγχου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μάλιστα με την απόλυτη στήριξη του Δήμου. Από εκεί και πέρα, το ΣΔΟΕ ξεκινάει από σήμερα κιόλας το στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων.

Ήδη έχουν εντοπιστεί ορισμένες παραβάσεις. Κάποιοι αρχηγοί πληρωμάτων που διατηρούσαν στέκι δεν είχαν κάνει έναρξη εργασιών, ενώ απουσίαζαν μισθωτήρια και συμφωνητικά για τους χώρους που νοίκιαζαν. Επίσης δεν διέθεταν επαρκείς αποδείξεις για τις στολές από βιοτεχνίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καρναβαλικό πλήρωμα με 1000 άτομα είχε αποδείξεις για 50 μόνο στολές. Όπως δήλωσαν αρμόδιοι του ΣΔΟΕ σε όλες τις περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα και θα αποδοθούν ευθύνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΣΔΟΕ ζήτησε εγγράφως τη συνδρομή και της Εισαγγελίας Πατρών, καθώς ο Δήμος Πατρέων δεν έδινε τα στοιχεία λόγω προσωπικών δεδομένων.

Πάτρα: To ΣΔΟΕ "ξεσκονίζει" τα υπεράριθμα πληρώματα   Γκρουπ με 1.000 άτομα είχε αποδείξεις για ... 50

xespao

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: