Πάτρα: Στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση πέντε καθηγητές του Πανεπιστημίου

Στο εδώλιο του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών θα καθίσουν τις επόμενες εβδομάδες πέντε μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση του καθηγητή Ιωάννη Ματσούκα, μετά και την άσκηση ποινικής διωξης από τον Εισαγγελέα.

Ο καθηγητής Χημείας είχε υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία και αγωγή, ενώ είχε προσφύγει στην Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της εισήγησης του Τμήματος και της απόφασης της Κοσμητείας για την μη ομοτιμοποίησή του. Για το ίδιο θέμα ο Καθηγητής έχει προσφύγει σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όπως δημοσιεύεται στο newsbomb δέκα μέρες πριν την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Χημείας στις 10 Ιουνίου 2014 όπου και έγινε η συζήτηση για την ομοτιμοποίηση του Καθηγητή, τέσσερα μέλη ΔΕΠ – δύο του Τμήματος Χημείας και δύο της Πολυτεχνικής Σχολής – κατέθεσαν αγωγή εναντίον του, σχετικά με στιχομυθία που υποστήριζαν ότι είχε πραγματοποιηθεί πριν οκτώ μήνες και κατά την οποία σύμφωνα με το πέμπτο μέλος ΔΕΠ της Πολυτεχνικής, ο Καθηγητής εκφράστηκε απρεπώς κατά των τεσσάρων μελών.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: