Πάτρα: Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία τα μοσχεύματα του 6χρονου που είναι εγκεφαλικά νεκρός

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων θα ξεκινήσει νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο του Ρίου 

Συγκινεί το παράδειγμα των γονιών του 6χρονου αγοριού που τραυματίστηκε βαριά, πέφτοντας από μπαλκόνι στην περιοχή της Κρήνης Πατρών.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων του 6χρονου, που είναι εγκεφαλικά νεκρός, καθώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες που υπέστη.

Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών και του επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέα Ηλιάδη, τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία τα μοσχεύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων θα ξεκινήσει νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προετοιμασία, ενώ τα μοσχεύματα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ιταλία.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, αναφέρουν ότι η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία. Οι οφθαλμοί θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι νεφροί στην Αθήνα.

Η μεταφορά των οργάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: