Πάτρα: Σε απολογία καλεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον Δήμαρχο για τη διαμόρφωση του νότιου πάρκου

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καλείται να απολογηθεί με έγγραφο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο υπογράφει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας.

Ο λόγος της κλήσης σε απολογία, είναι ότι ο Δήμος με δικούς του εργαζόμενους και μέσα, εκτέλεσε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο νότιο πάρκο επί της Ακτής Δυμαίων, με επίστρωση χώματος και σε έκταση δύο στρεμμάτων.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του:

«Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια παρεμπόδισης εργασιών για τη διαμόρφωση το νότιου πάρκου, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και του Ο.Λ.ΠΑ., σε μια περίοδο που υλοποιούνται ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών (Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και που το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου είναι περιουσιακό στοιχείο η λιμενική ζώνη της πόλης, ξεπουλάει ό,τι έχει απομείνει.

Ο λαός της Πάτρας πρέπει να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να διεκδικήσει την εξαίρεση ολόκληρης της χερσαίας λιμενικής ζώνης από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ο.Λ.ΠΑ. και την οριστική παραχώρησή της, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων για όλους».

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: