Πάτρα: Προφυλακίστηκαν oι επτά από τους εννέα για την "καβάτζα" ναρκωτικών στο κοτέτσι!

Στον Ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες – μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών που συνελήφθησαν από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Τελικά με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκαν οι επτά από τους εννέα (ανάμεσά τους και μία γυναίκα), ενώ αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ένας Πατρινός και ένας .

Η Ασφάλεια Πατρών έφθασε στα ίχνη του κυκλώματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε και παρακολούθηση για αρκετό καιρό. Συνολικά συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και έξι (εκ των όποιων η μια γυναίκα) ηλικίας από 28 έως 50 ετών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της πώλησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται επιπλέον επτά άτομα (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 36 έως 28 ετών, που αναζητούνται από τις Αρχές.

Η του ηγετικού μέλους της οργάνωσης έγινε προχθές στο Μιντιλόγλι Αχαΐας και συγκεκριμένα στη θέση Φιλοθέη. Πρόκειται για έναν 32χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, που εντοπίστηκε να μεταβαίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε αγροτεμάχιο όπου χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» για τα ναρκωτικά. Για κάλυψη του χώρου και προκειμένου να μην κινούνται υποψίες οι δράστες είχαν τοποθετήσει εντός του αγροτεμαχίου κότες και διάφορα αμνοερίφια ώστε να δικαιολογείται κάθε φορά η συχνή παρουσία τους στο σημείο.

Μετά από δυναμική επέμβαση των αστυνομικών που ενέδρευαν στο σημείο, ο 32χρονος ακινητοποιήθηκε και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του βρέθηκαν επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 5 κιλών και 150 γραμμαρίων. Στη συνέχεια μέσα σε σιδερένιο κουτί που είχε τοποθετηθεί στο κοτέτσι, βρέθηκαν δεκαπέντε νάιλον συσκευασίες ηρωίνης σε βραχώδη μορφή συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων ενώ με τη συνδρομή του αστυνομικού σκυλού βρέθηκε σε μικρή απόσταση, θαμμένο στο έδαφος και σε βάθος μεγαλύτερο των 30 εκατοστών, ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας πέντε λίτρων το όποιο περιείχε 48 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ηρωίνης ίδιας μορφής συνολικού βάρους 2 κιλών και 480 γραμμαρίων.

Στο χώρο του κοτετσιού, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει επίσης ένα πρόχειρο εργαστήριο πρεσαρίσματος ηρωίνης, αποτελούμενο από ένα σιδερένιο γρύλο ανύψωσης οχημάτων και τέσσερις ορθογώνιες σιδερένιες πλάκες που χρησίμευαν για να συσκευάζουν τα ναρκωτικά σε μορφή πλάκας.

xespao

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: