Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η υποδοχή 110 εναπατρισθέντων Ελλήνων από την Ιταλία

Με μία συντονισμένη επιχείρηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού της Αστυνομίας και της διεύθυνσης υγείας της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Πάτρας, η υποδοχή περίπου 110 επαναπατρισθέντων από την Ιταλία.

Το πλοίο κατέπλευσε λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην προβλήτα τρία λεωφορεία της Πυροσβεστικής, τα οποία θα μεταφέρουν στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, όσους από τους επαναπατρισθέντες δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν τους ανέμενε με αυτοκίνητο κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, για την μεταφορά των επιβατών που δεν διέθεταν δικό τους μέσο, υπήρξε συνεργασία του ΟΛΠΑ με την Πυροσβεστική. Από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικές στολές προστασίας και οι οποίοι θα οδηγούσαν τα λεωφορεία και θα συνόδευαν τους επιβάτες.

Μάλιστα, για τον συντονισμό της επιχείρησης βρίσκονταν στο λιμάνι ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Γιάννης Πετρούτσος και ο περιφερειακός διοικητής Νίκος Ρουμελιώτης, ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, αλλά και μέχρι τον τελικό προορισμό των επιβατών, θα συνοδεύουν τα λεωφορεία, περιπολικά της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι όσοι έφυγαν από το λιμάνι της Πάτρας με αυτοκίνητα, μέσα σε αυτά επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ενώ όλοι οι επαναπατρισθέντες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

πηγή φωτογραφίας  tempo24.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: