Πάτρα: Μάνα και οι δυο γιοι της νοσηλεύονται σε ΜΕΘ από κορωνοϊό

Οι γιατροί έκριναν ότι η υγεία τους ήταν αρκετά επιβαρυμένη

Τη μεγαλύτερη, ίσως, δοκιμασία τους μέχρι σήμερα περνούν μέλη οικογένειας από τον Πύργο, τα οποία χτυπήθηκαν ταυτόχρονα και ανελέητα απ’ τον κορωνοϊό.

Η περίπτωσή τους καταδεικνύει με τον πιο κυνικό τρόπο το πόσο ευάλωτη είναι η κοινωνία μπροστά στην απειλή της πανδημίας. Δύο αδέρφια -ο μεγαλύτερος κάτω από την ηλικία των 50 ετών- καθώς και η μητέρα τους νοσηλεύονται, αφού οι γιατροί έκριναν ότι η υγεία τους ήταν αρκετά επιβαρυμένη.

Το ένα από τα αδέρφια, η κατάσταση του οποίου είναι πιο σοβαρή, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ενώ ο μικρότερος αδερφός του και η μητέρα τους έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα του «Αγίου Ανδρέα».

Τα νέα «ταξίδεψαν» γρήγορα στη μικρή επαρχιακή πόλη του Πύργου προκαλώντας κύμα συμπαράστασης για τη μητέρα και τα παιδιά της, που δίνουν τη δική τους προσωπική «μάχη» ενάντια στον κορονοϊό.

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας το τελευταίο διάστημα προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Την τελευταία μόλις εβδομάδα εντοπίστηκαν 210 νέες περιπτώσεις μολύνσεων με τις περισσότερες να καταγράφονται στους Δήμους Πύργου και Ήλιδας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας με δεδομένη τη νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καλεί τους μη εμβολιασμένους πολίτες να σπεύσουν να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους. «Αποτελεί επί του παρόντος μαζί με τα μέτρα ατομικής προστασίας το μόνο μέσο άμυνας σε ατομικό επίπεδο κατά του ιού. Είναι πραγματικά κρίμα να χάνονται από τη νόσο ανθρώπινες ζωές ενώ θα μπορούσαν να σωθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: pelop.gr



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: