Πάτρα: Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για τη δολοφονία του ιερέα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν η παπαδιά και ο εραστής της, οι οποίοι δολοφόνησαν τον 54χρονο ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλο στην Ηλεία. Ο εραστής της παπαδιάς, μάλιστα, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια επιπλέον για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών για τη δολοφονία του 54χρονου από τη Φωκίδα το 2013, για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

“Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε.Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν.

Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο”, ανέφερε ο άνδρας, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δυο εραστές δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Ως φυσικός αυτουργός κατηγορείται ο εραστής της συζύγου του ιερέα, ενώ ως ηθική αυτουργός η ίδια η παπαδιά, η οποία, στο άκουσμα της απόφασης, κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα. Από την πλευρά της, η αδερφή του άτυχου ιερέα δήλωσε ανακουφισμένη.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: