Πάτρα: «Η Πισπιρίγκου θα παρακαλάει να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή», δηλώνει η «Ματούλα του Κολωνακίου»

«Οι συγκρατούμενες δεν θα την αφήνουν σε ησυχία», επισημαίνει η Ματούλα Καριέρε και προσθέτει πως  ο άγραφος νόμος των φυλακών είναι πιο σκληρός για τους παιδοκτόνους

Η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα παρακαλά να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή». Με αυτή τη φράση η Ματούλα Καριέρε γνωστή και ως «Ματούλα του Κολωνακίου», που το 1990 έζησε για εννιά μήνες στις φυλακές, σχολιάζει τι περιμένει από εδώ και πέρα την 33χρονη στις φυλακές αλλά και το πως συμπεριφέρονται στις παιδοκτόνους οι συγκρατούμενές τους.

Μιλώντας στην Espresso σημειώνει πως ο άγραφος νόμος των φυλακών είναι πιο σκληρός για τους παιδοκτόνους. «Τη νύχτα θα προσπαθεί να κοιμηθεί, όμως όλες οι άλλες κρατούμενες από τα κελιά δεν θα την αφήνουν σε ησυχία! Λέξεις όπως “φόνισσα”, “τέρας” θα στοιχειώνουν τις νύχτες της. Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί νύχτα μέρα. Είναι σαν να σου φωνάζουν οι Ερινύες και να σου τριβελίζουν το μυαλό. Αν είναι τώρα στην απομόνωση, τίποτα δεν θα ξεχαστεί σε όποια φυλακή και αν πάει. Παντού επικρατεί ο ίδιος άγραφος νόμος», υποστηρίζει η Ματούλα Καριέρε.

Ακόμη τονίζει πως αυτά που ζουν οι παιδοκτόνοι στις φυλακές παραπέμπουν σε σκηνικό από ταινία θρίλερ.  «Δεν υπάρχει αυτό που ζουν οι παιδοκτόνοι. Έχεις να κάνεις με διαφορετικές γυναίκες, με διαφορετική αντιμετώπιση η μία με την άλλη. Είναι τρομερό, είναι αδίστακτες» λέει και προσπαθεί να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια όσα συμβαίνουν μέσα, όταν κλείσουν οι πόρτες των κελιών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συνήθως στην αρχή τις αφήνουν να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα κι έπειτα από καιρό κάποια θα τη στριμώξει και θα γίνει… ζημιά. Επίσης, δεν δίνουν απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο σε μια κρατούμενη. Θυμάμαι εγώ που ήθελα να βάψω το κελί μου, δεν μου έδιναν χρώμα γιατί φοβόντουσαν μην το πιω και αυτοκτονήσω με αυτό. Επίσης, ακούω διάφορα για το μπάνιο κ.λπ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει από το κελί της και να κάνει μπάνιο. Μήπως νομίζετε ότι τα κελιά έχουν μπάνιο; Έχουν μόνο μια βρύση και μια τουαλέτα. Τίποτα άλλο», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει το έγκλημα παιδιών είναι θέμα τιμής για τη γυναικεία φύση. «Να έχεις σκοτώσει τον σύζυγό σου, δεν νοιάζεται κανείς. Όμως, το να σκοτώσεις ένα παιδί και να μπεις φυλακή είναι ό,τι χειρότερο. Γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν παιδιά και όλες ανυπομονούν το επισκεπτήριο για να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν. Η μάνα είναι το ιερότερο πράγμα και στη φυλακή ο όρος αυτός είναι πολύ ψηλά», υπογραμμίζει.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: