Πάτρα: Η παθολογοανατόμος επέμεινε για την αγενεσία φλεβοκόμβου στην Ίριδα, λέει η ιατροδικαστής Α. Τσιόλα

Συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στην παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου, που εξέτασε πρώτη τα ιστολογικά της Ίριδας και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα — «Μου έκρυψε στοιχεία» είπε η κ. Μητσέλου για την ιατροδικαστή

Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου που εξέτασε πρώτη τα ιστολογικά της Ίριδας, υποστήριξε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα της έκρυψε στοιχεία για την υπόθεση της Ίριδας, με την τελευταία να απαντά σήμερα πως εκείνη ήταν που επέμεινε στην αγενεσία της φλεβοκόμβου. 

«Είμαι καλή παθολογοανατόμος και περιέγραψα όλα τα ευρήματα που είναι ίδια με αυτά που βρήκαν στην Αθήνα» σημείωσε η κυρία Μητσέλου, προσθέτοντας πως «η κυρία αυτή (σ.σ. η ιατροδικαστής) έπρεπε να συγκρίνει, τα δικά της ευρήματα με τα δικά μου και να γράψει την αιτία θανάτου».

«Εγώ δεν ευθύνομαι για την αιτία θανάτου» υπογράμμισε στο Mega, εξηγώντας πως είναι «άλλη η δουλειά του ιατροδικαστή και άλλη η δουλειά του παθολογοανατόμου».

«Ρώτησα τι νεκροψιακά και τι νεκροτομικά ευρήματα είχε και μου είπε: “Δεν βρήκα απολύτως τίποτα” και βγαίνει η κυρία αυτή μετά από έναν χρόνο και λέει ότι είχε εκχύμωση στο χείλος και ένα πανάκι με αίμα. Εγώ αυτά δεν τα γνώριζα. Ευτυχώς που είμαι επιμελής στη δουλειά μου και περιέγραψα όλα αυτά που είδα στα ιστολογικά» συμπλήρωσε η Αντιγόνη Μητσέλου.

Παράλληλα, η κυρία Μητσέλου ανέφερε ότι η στάση της Αγγελικής Τσιόλα την εξέθεσε. «Εγώ όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και με ρωτούσαν για τον φλεβόκομβο, δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην την εκθέσω, αλλά η κυρία βγήκε και με εξέθεσε τόσο άσχημα. Εξέθεσε την υπόληψή μου, εξέθεσε την επιστημοσύνη μου και τα πάντα. Λοιπόν όχι, είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο» συμπλήρωσε.

Επίσης, η Αντιγόνη Μητσέλου ανέφερε ότι ρώτησε αρκετές φορές την κυρία Τσιόλα αν υπήρχαν και άλλα ευρήματα, ωστόσο εκείνη απαντούσε αρνητικά. «Δεν βρήκα απολύτως τίποτα, ούτε νεκροψιακά, ούτε νεκροτομικά ευρήματα» ήταν η απάντησή της σύμφωνα με την παθολογοανατόμο.

Τσιόλα: Η κυρία Μητσέλου επέμεινε στην αγενεσία της φλεβοκόμβου

«Η κυρία Μητσελου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμεινε στο σπάνιο εύρημά της και συνέδεσε όλα τα παθολογοανατομικα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη σπάνια παθολογική οντότητα την οποία και έθεσε ως αιτια θανάτου του βρέφους».

Με αυτή τη δήλωση στο tempo24.news απαντά η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου για τα πορίσματα που είχαν υποβάλει οι δυο τους, όσον αφορά στον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας.

Με τη δήλωση-απάντησή της η κυρία Τσιόλα καθιστά σαφές πως η κυρία Μητσέλου επέμεινε στο εύρημα της αγενεσίας της φλεβοκόμβου το οποίο και συνέδεσε με όλα τα παθολογοανατομικά ευρήματα των λοιπών οργάνων της Ίριδας. Στην ουσία η Ιατροδικαστής ισχυρίζεται πως η ίδια η κυρία Μητσέλου μέσω της έκθεσής της προέταξε την αγενεσία της φλεβοκόμβου ως αιτία θανάτου του βρέφους. Σύμφωνα δε με τα όσα λέει, η κυρία Μητσέλου αναφέρει τη συγκεκριμένη αιτία και σε παράγραφο της έκθεσής της.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: