Πάτρα: Η ΔΕΥΑΠ επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων!

Απόφαση – «βόμβα» του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, βάσει της οποίας επαναφέρεται το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενούς της. Η απόφαση αυτή, η οποία στηρίζεται σε απόφαση του Πρωτοδικείου, φέρνει νέα δεδομένα στον εργασιακό και μισθολογικό χώρο του Δήμου Πατρέων, υπάρχουν όμως κι έντονες ενστάσεις.

Τη συγκεκριμένη απόφαση, δεν υπερψήφισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Χριστόπουλου, Γιώργος Καυκάς, ο οποίος ανέφερε τον προβληματισμό του ως προς τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης δίχως τη νομική υποστήριξή της. Ο κ. Καυκάς μίλησε στην εκπομπή Ποντάρω Κόκκινο, Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 για το θέμα και την στάση που προτίμησε να κρατήσει.

«Υπήρξε μια εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή, μετά από αίτημα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ να τους δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων. Η Δημοτική Αρχή ερμηνεύοντας μια απόφαση που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι πρωτόδικα και είναι τελεσίδικη, αποφάσισε ότι πρέπει να τους δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Η ένστασή μου ήταν στο ότι μας είχαν φέρει μια γνωμοδότηση από δικηγόρο, εξωτερική συνεργάτιδα του Δήμου, η οποία μας ανέφερε μόνο τους νόμους. Στην ουσία δεν είχαμε γνωμοδότηση νομικού, που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρο ότι ήταν πολιτική. Δεν βρίσκει αντίθετη την παράταξή μας και εμένα. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια του νόμου και για όλους. Τώρα θα δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, κάποιοι θα παίρνουν το δώρο και κάποιοι όχι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καυκάς.

Για να συμπληρώσει, «πιστεύω λοιπόν, ότι αν πάει αυτό το ένταλμα στον επίτροπο, δεν θα περάσει. Ήταν μια πολιτική απόφαση σεβαστή, εγώ όμως δεν μπορώ να την υπερψηφίσω, αν δεν έχει νομική βάση. Με αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσε αύριο να παρθεί πολιτική απόφαση να μην πληρώνει κάποιος το νερό».

Τέλος ο κ. Καυκάς τόνισε ότι «γενικά σε ‘μάς δεν είχε έρθει η εισήγηση για το θέμα, αλλά το έφεραν κατευθείαν στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για τέχνασμα επικοινωνιακό από τη στιγμή που δεν έχει νομική βάση. Αυτό πληρώνουμε με τους λαϊκισμούς».

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: