Πάτρα: Δίδυμο ηλεκτρολόγων πίσω από τα «πειραγμένα» ρολόγια της ΔΕΗ

Πάτρα: Δίδυμο ηλεκτρολόγων πίσω από τα «πειραγμένα» ρολόγια της ΔΕΗ

Μια καλοστημένη απάτη σε βάρος της αλλά και των ίδιων των καταναλωτών είχαν στήσει στην ένας συνταξιούχος ηλεκτρολόγος και ένας μεσήλικας συνάδελφός του από την περιοχή.

Το «δίδυμο» των ηλεκτρολόγων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχε δουλέψει κατά το παρελθόν για λογαριασμό της ΔΕΗ και εκ των πραγμάτων είχε εκ των έσω πληροφόρηση και πρόσβαση στην τεχνολογία των μετρητών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο μεσήλικας ηλεκτρολόγος επενέβαινε στον μετρητή ρεύματος της ΔΕΗ, έναντι του ποσού των 60 για τους ιδιώτες, σταματώντας την καταγραφή της κατανάλωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται πως έλεγε ότι έχει επέμβει «σε όλη την Αρόη και στα μισά Συχαινά», για να αποδείξει τις ικανότητές του και να πείσει τους πολίτες να τον εμπιστευτούν.

Όλα κυλούσαν ωραία για τους εν λόγω κυρίους, μέχρι που έσκασε το μεγάλο θέμα της ρευματοκλοπής σε κεντρικά καταστήματα της πόλης και η απάτη πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Τότε ο ηλεκτρολόγος, όπως λένε μαρτυρίες, κατ’ εντολή του συνταξιούχου, έσπευσε στα σπίτια που είχε πειράξει τους μετρητές και τους διόρθωνε. Μάλιστα τους έλεγε πως με τη νέα διόρθωση θα καταγραφόταν μόλις το 30% της κατανάλωσης.

Κάτι όμως που δεν γινόταν, αφού το ρολόι λειτουργούσε κανονικά!

Τα παραπάνω, επιβεβαιώνει και ανώνυμη που έφτασε στο contraseolous σύμφωνα με την οποία όταν καταναλωτής κατάλαβε την απάτη (σ.σ. τη δεύτερη απάτη αυτή τη φορά προς τον καταναλωτή), και τους ζήτησε τα του πίσω τότε αυτός του απάντησε σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ότι « δεν επιστρέφονται ότι αυτοί είναι αόρατοι, είναι πολύ ψηλά και δεν τους ακουμπάει κάνεις.»

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση αυτών που παρεμβαίνουν στα ρολόγια και αύριο θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την απόδοση ευθυνών.

Πάτρα: Δίδυμο ηλεκτρολόγων πίσω από τα «πειραγμένα» ρολόγια της ΔΕΗ

xespao

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: