Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι μέσα στον ήλιο – Το έσωσαν φιλόζωοι

Ενα σκυλάκι, μόλις δύο μηνών, το οποίο βασάνιζαν ανήλικοι στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα, κατάφεραν να σώσουν φιλόζωοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου το μεσημέρι και σύμφωνα με τη δικηγόρο του Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας – Save Patras Strays», Έλενα Αρβανίτη, οι ανήλικοι «διασκέδαζαν» βασανίζοντας το μικρό σκυλάκι, το οποίο κρατούσαν στον ήλιο από το ένα πόδι και στη συνέχεια το πετούσαν και το κλωτσούσαν.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmch3o2c01l5)

Μάρτυρες του περιστατικού υπήρξαν εθελοντές φιλόζωοι, που προσέφυγαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσουν όσα είδαν, ώστε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός νόμος και να αφαιρεθεί από τους ανήλικους το κουτάβι.

Η Αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας για να ελέγξει τόσο τους ανήλικους, αλλά και την κατάσταση του σκυλιού. Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε, ότι οι ανήλικοι δεν είχαν ταυτότητα και δηλωμένη διεύθυνση διαμονής, ούτε και έγγραφα που να δηλώνουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες του ζώου. Όπως υποστηρίζουν οι φιλόζωοι, αρχικά το κουτάβι παραδόθηκε και πάλι στους ανήλικους με την αιτιολογία ότι ήταν πολύ μικρό, και για τον λόγο αυτό δεν είχε ηλεκτρονική σήμανση και κτηνιατρικό βιβλιάριο.

Οι ανήλικοι Ρομά αρνήθηκαν ότι το κακοποιούσαν και επέμεναν ότι το κουτάβι τους ανήκει.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η δικηγόρος του συλλόγου δέχτηκε τηλεφώνημα λίγες ώρες αργότερα από το 2ο Αστυνομικό Τμήμα στην Πάτρα, για να πάνε οι εθελοντές να παραλάβουν το κουτάβι υπ’ ευθύνη τους, ώστε να τελειώσει το μαρτύριό του και να βρεθεί ένα πιο ασφαλές καταφύγιο για την καθημερινότητά του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: