Πάτρα: Αγώνας δρόμου για να σωθεί η 7χρονη που δέχθηκε χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι – Έχασε το χέρι της η γιαγιά της

16.51: Ανακοίνωση για την αιματηρή επίθεση με τσεκούρι από τον 30χρονο Ρουμάνο σε καταυλισμό στο Λάππα Αχαΐας, εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δράστης ήταν σε κατάσταση μέθης όταν έκανε την επίθεση, ενώ είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του ιδίου για τις 45χρονης γιαγιάς.

Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, ο δράστης μετά το διαπληκτισμό επέστρεψε στο σημείο με το τσεκούρι και επιτέθηκε στη γιαγιά, κόβοντάς της το χέρι, αλλά και στην 7χρονη, χτυπώντας τη στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Συνελήφθη σήμερα (20-01-2016) το μεσημέρι, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμεναν αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (Ρομά), ο 30χρονος σε κατάσταση μέθης, μετά από αντιδικία που είχε με ομοεθνείς του, οι οποίοι διέμεναν στον ίδιο χώρο και αφορούσε χρηματική διαφορά μεταξύ τους, έφυγε από το σημείο και επανήλθε κρατώντας ένα τσεκούρι.

Κατά την επάνοδό του ο δράστης τραυμάτισε με το τσεκούρι στο δεξί χέρι 45χρονη ομοεθνή του, προκαλώντας της ακρωτηριασμό και στη συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο χτύπησε στο κεφάλι την 7χρονη εγγονή της προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο δράστης αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε επίσης στο ίδιο οίκημα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Η 7χρονη και η 45χρονη γιαγιά της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου και νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το τσεκούρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από το Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας.»

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μάχη για να σώσουν την 7χρονη από τη Ρουμανία, που δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με τσεκούρι σε καταυλισμό Ρομά στο Λάππα Αχαΐας, δίνουν οι γιατροί. Το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, στη συνέχεια διακομίστηκε στην Πάτρα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και από εκεί κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, από τους γιατρούς του νοσοκομείου στου Ρίου.

Η γιαγιά του, που επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ακρωτηριάστηκε στο χέρι της από το ύψος του καρπού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, η 7χρονη που δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι λίγο μετά τις 12:00 σε καταυλισμό όπου διαμένουν Ρουμάνοι υπήκοοι, στην περιοχή του Λάππα, στη δυτική Αχαΐα.

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας της γιαγιάς της επτάχρονης, η οποία πιθανόν να έχει χάσει το χέρι της από το χτύπημα που δέχθηκε με το τσεκούρι.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από αστυνομικούς της Κάτω Αχαΐας, όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης προέβη στην επίθεση με το τσεκούρι πιθανόν διότι του ανακοινώθηκε η απόφαση της οικογένειας των Ρουμάνων να τον διώξουν από τον καταυλισμό.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν απο λίγη ώρα στο Λάππα Αχαϊας, όταν 30χρονος αλλοδαπός φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι ανήλικο με… τσεκούρι!!!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι το 7χρονο παιδί έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαϊας και στη συνέχεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας.

Ο Ρουμάνος φέρεται να έχει συλληφθεί από την αστυνομία που ερευνά το περιστατικό.

Τραυματισμένη από το τσεκούρι , φέρεται να είναι στο χέρι και η γιαγιά του παιδιού. Η γυναίκα μεταφέρεται στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο πατρών με πολύ σοβαρό τραυματισμό.

* Μέχρι ώρας δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία που θέλει τον αλλοδαπό να είναι πατέρας του παιδιού.

πηγή: thebest

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: