Πατούλης: Με το υπ. Δικαιοσύνης θα οικοδομήσουμε μία συνεργασία με κοινωνικό πρόσημο

Η βελτίωση του πλαισίου εφαρμογής του μέτρου απασχόλησης όσων έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα, μέσω κοινωφελούς εργασίας σε υποδομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α” και Β” Βαθμού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και του περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο υπουργείο.

Στο πλαίσιο αυτό, o υπουργός ζήτησε τη συνεργασία του κ. Πατούλη και συμφωνήθηκε να ζητηθούν από τους δήμους της χώρας, στοιχεία σχετικά με το αν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων κοινωφελούς εργασίας αλλά και τον αριθμό των συγκεκριμένων θέσεων. Επίσης συμφωνήθηκε και η γνωστοποίηση τους, ότι θα υπάρχει εποπτεία της διαδικασίας προκειμένου να πιστοποιείται ότι εφαρμόζεται χωρίς την παραμικρή παρατυπία, και όπως ορίζει η προβλεπόμενη ποινή που έχει επιβληθεί, στα συγκεκριμένα άτομα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να επεκταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στο β” βαθμό Αυτοδιοίκησης, όπως στις εργασίες ανάπλασης των μητροπολιτικών πάρκων που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, π.χ. το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίο του Άρεως.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι τρόποι δρομολόγησής της.

Ο κ. Πατούλης έκανε επίσης αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα εργαλείο διαφάνειας και νομιμότητας, αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη δυσκολία πλήρωσης των θέσεων των νομικών συμβούλων στην Περιφέρεια, εξαιτίας των πολύ αργών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ντ. Κόκκινος και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: