Πατέρας αποκαλύπτει ότι θεράπευσε τον καρκίνο όταν έγινε χορτοφάγος

Ο Ρομπ Μούμπερι είναι ένας πατέρας 2 παιδιών που του είχαν δώσει μερικές εβδομάδες ζωής, επειδή έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μπόρεσε να νικήσει τον καρκίνο χάρη σε μια αλλαγή στην διατροφή του.

Ο 43χρονος νοσηλεύτηκε τον Ιούλιο του 2012 και μετά από πολλές εξετάσεις ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στο έντερο, τους λεμφαδένες και το ήπαρ.

Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ο μπάρμαν από το Λας Βέγκας θα χρειαζόταν τσάντα κολοστομίας και στην συνεχεία χημειοθεραπεία.

Μετά τις πρώτες επεμβάσεις και χημειοθεραπείες, ο Ρομπ ήθελε να αποτοξινώσει τον οργανισμό του πριν ξεκινήσει τον καινούργιο κύκλο θεραπείας.

Τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε μια χορτοφαγική διατροφή μαζί με την 39χρονη γυναίκα του, η οποία μετά από έρευνα είχε βρει ότι η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα δημιουργούσαν όγκους.

Στις επόμενες ακτινογραφίες που έκανε το 2013, ο καρκίνος είχε συρρικνωθεί κατά 80%.

Τώρα, ο Ρομπ γιορτάζει 5 χρόνια χωρίς καρκίνο, μεγαλώνει τα 20 μηνών δίδυμά του και διευθύνει ένα μικρό φιλανθρωπικό ίδρυμα δίπλα από το μπαρ του.

Ο 43χρονος Ρομπ Μούμπερι διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου στο 4ο στάδιο το 2012. Μετά τις χημειοθεραπείες έγινε χορτοφάγος και ο καρκίνος μειώθηκε κατά 80%.

«Δεν λέω ότι όλοι πρέπει να γίνουν χορτοφάγοι, αλλά αν με ρωτήσεις τι δούλεψε για μένα θα σου πω η χορτοφαγική διατροφή», ανέφερε ο Ρομπ.

Ο Ρομπ έχασε πολλά κιλά κατά την διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο (αριστερά:κατά την διάρκεια, δεξιά: πριν). Για έναν χρόνο είχε συμπτώματα όπως φούσκωμα και αλλαγή στις εντερικές λειτουργίες, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, όταν ο Ρομπ διαγνώστηκε με καρκίνο: «Νομίζω ότι είχα καθετήρα. Δεν ήταν πολύ ρομαντικό, αλλά δεν είχαμε χρόνο για ρομαντισμούς», δήλωσε ο Ρομπ.

«Όταν έγινε γνωστή η κατάστασή μου όλοι αναστατώθηκαν. Οι γιατροί δεν ήταν πολύ ξεκάθαροι, αλλά ήξερα ότι είχα κάτι σοβαρό. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Όμως η Αμάντα έμεινε δίπλα μου. Μπορούσε να φύγει, αλλά έμεινε. Τότε κατάλαβα ότι με αγαπούσε αληθινά», ανέφερε ο Ρομπ.

Η Αμάντα, που ήταν ανέκαθεν χορτοφάγος, στήριξε τον Ρομπ στην προσπάθειά του να γίνει χορτοφάγος, εφόσον δεν είχε χρήματα για εναλλακτικές θεραπείες.

O Ρομπ ελπίζει ότι ο κόσμος δεν θα πιστέψει ότι η χορτοφαγία μπορεί να θεραπεύσει μια τόσο σοβαρή ασθένεια, αλλά ελπίζει ότι ο κόσμος θα ενημερώνεται περισσότερο για τις επιλογές του και θα επιλέγει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: