Πατέρας απειλούσε να αυτοκτονήσει αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό του στο “Έλενα”

Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε στο δημόσιο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”, όπου προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός της Προϊσταμένης Επιστασίας από πατέρα νεογέννητου παιδιού που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι, με το μωρό στην αγκαλιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα, διαπληκτιζόταν στην είσοδο του νοσοκομείου με τη μητέρα νεογέννητου, φερόμενη ως σύζυγος ή σύντροφός του. Η διαφωνία ήταν για τη δήλωση του παιδιού, καθώς και οι δύο δεν είχαν άδεια παραμονής και τα απαραίτητα έγγραφα. Πήγαν στο θάλαμο νοσηλείας, με την ασφάλεια να τους ακολουθεί, καθώς η διαφωνία μεταξύ τους είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Κάποια στιγμή ο πατέρας άρπαξε το νεογέννητο και κατευθυνόμενος προς το μπαλκόνι του δωματίου απειλούσε να πέσει στο κενό. Η ασφάλεια του νοσοκομείου παρενέβη και προσπάθησε να του πάρει το μωρό, με εκείνον να χτυπά όποιον έβρισκε μπροστά του, μεταξύ των οποίων και την προϊσταμένη ασφαλείας.

Τελικά παρενέβη η αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε. Όπως αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος αλλοδαπός πατέρας, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η προϊσταμένη που προπηλακίστηκε από τον άνδρα φοβόταν να υποβάλλει μήνυση, ενώ δεν έκανε το παραμικρό για να την προστατέψει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: