Πας και του ζητάς τα ρέστα; Η αδιαφορείς πλήρως; Δες σε τι τύπο γυναίκα ανήκεις και πως θα αντιδράσεις να δεις τον «φίλο» σου με νέα κοπέλα

Ωραίο πράγμα οι σχέσεις, δεν λέμε, αλλά όταν έρχεται η ώρα του χωρισμού (γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει αυτή η ρημαδιασμένη ώρα) τίποτα δεν είναι πια ωραίο. Είτε αποφάσισες εσύ να αφήσεις τον σύντροφό σου είτε εκείνος, η κατάσταση είναι το ίδιο άβολη· »Πώς μπορείς να εμπιστευτείς τα συναισθήματά σου αν αυτά εξαφανίζονται τόσο εύκολα» είπε πολύ σοφά η Cindy στην ταινία ‘Blue Valentine’ και πώς στο καλό συμπεριφέρεσαι όταν εκείνος προχωράει στη ζωή του ενώ εσύ ακόμα τον σκέφτεσαι;
Αυτό το θέμα μας απασχόλησε εδώ στα κεντρικά του Ladylike, για αυτό και ζήτησα από τα κορίτσια να μου πουν πώς θα αντιδρούσαν αν έβλεπαν τον πρώην τους με την καινούρια του κοπέλα. Γιατί όπως πολύ σωστά είχε πει και η Samantha στο ‘Sex and the city’,

Η ‘ουφ, ξαλάφρωσα’

Ένιωσα ανακούφιση. Επειδή ηρέμησα από τις ενοχές ότι πληγώθηκε όταν χωρίσαμε. Επειδή αυτό μας προστάτευε από το να ξανακαταλήξουμε μαζί. Επειδή είχα κι εγώ άλλη σχέση.

Η αναποφάσιστη
Ένιωσα σαν να βλέπω τον κλέφτη την ώρα που μου παίρνει τα πράγματα από τα συρτάρια μου. Ήταν απαίσια. Προφανώς τον είχα χωρίσει εγώ και τον ήθελα πίσω ενώ εκείνος ήταν αλλού πλέον. Έπινα αλκοόλ κι έκανα εμετό όλη την υπόλοιπη νύχτα, αφού τον είχα δει χέρι — χέρι μαζί της.

Η λογική
Εξαρτάται από το είδος του πρώην που θα δεις. Αυτός ο παράγοντας πρέπει να συνυπολογιστεί. Αλλιώς θα αντιδράσεις στον »δεν υπάρχει άλλη εσύ είσαι η αγάπη η μεγάλη» κι αλλιώς στον »να τελειώνουμε εδώ το μαρτύριο αυτό, μη ζητάς αναβολή σε παρακαλώ πολύ». Όπως και να ‘χει το θέαμα αυτό χρειάζεται ψυχολογική προετοιμασία και γερό στομάχι. Εμένα θα με ενοχλήσει. Κουρέλι δε θα γίνω (μάλλον) αλλά το υπεράνω πέθανε.

Η drama queen
Μια φορά συνέβη αυτό και ήταν ό,τι πιο άβολο και επίπονο έχω ζήσει ποτέ. Με είχε χωρίσει και δύο εβδομάδες μετά έμαθα ότι έκανε φάση με γνωστή μου, για την οποία διατυμπάνιζε τον έρωτά του στα social. Θυμάμαι ήμουν με τις φίλες μου στο στέκι ΜΑΣ και όχι απλά τόλμησε να εμφανιστεί μαζί της, αλλά ήρθαν να μας χαιρετήσουν. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι αφού τελείωσα όλα τα ποτά στο τραπέζι πήγαμε στα μπουζούκια για να ζήσουμε όπως έπρεπε την γελοία αυτή κατάσταση.

Η εγωίστρια
Έχω φροντίσει να τους »εξαφανίζω» τους πρώην μου (μετακομίζουν, φεύγουν σε άλλη χώρα) και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τέτοιου είδους εμπειρία. Αν όμως μπορώ να θυμηθώ κάτι είναι ένα συμβάν στα χρόνια του σχολείου. Αφού λοιπόν χωρίσαμε με τον παιδικό μου έρωτα -μία κολόνια που κρατούσε από τα μέσα γυμνασίου ως το τέλος του λυκείου- εκείνος δύο μέρες μετά εμφανίστηκε στο καφέ που ήξερε ότι θα με δει με μία κοπέλα εμφανώς μεγαλύτερή του και ήταν προφανώς αταίριαστη. Δεν θα μπορούσε παρά να την είχε δανειστεί ή ψαρέψει από κάπου και αυτό μου προκάλεσε μόνο γέλιο. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ εγωίστρια τότε και τόσο σίγουρη για τον εαυτό μου που δεν θα μου επέτρεπα το συναίσθημα της ζήλιας. Αλλά αν τη βλέπετε κι εσείς έτσι θα αντιδρούσατε. Θα ξεσπούσατε σε γέλια.

Η ‘δεν το’χω πάθει ποτέ’
Για κάποιο λόγο δεν έχει τύχει να δω ποτέ πρώην μου αγκαζέ με τη νέα του σχέση. Λογικά δεν θα με πείραζε, από τη στιγμή που έχει τελειώσει μεταξύ μας. Αν τον ήθελα ακόμα θα ήμασταν μαζί. Μου ‘χει τύχει όμως να βλέπω (και μάλιστα συνέχεια) τον πρώην όταν ήταν ακόμα νυν να κάνει παρεούλα με εκείνη η οποία με διαδέχτηκε. Σε πιάνει ένα «τι διάολο» αλλά να σου πω κάτι; Όλα μες στη ζωή είναι, τι να πεις, άσε με και δεν έχω πιει καφέ.

Η complicated
Είναι κάπως complicated αυτό που ζητάς για μένα γιατί ο X δεν ήταν ακριβώς X όταν έμαθα ότι βγαίνει με κάποια άλλη, η σχέση μας δεν ήταν ακριβώς σχέση και γενικά δεν υπήρχε αυτή η συγκεκριμένη συνθήκη που αναφέρει η ερώτηση.

Τέλος πάντων, πριν από τη σχέση που έχω εδώ και 2 χρόνια, έβγαινα για ένα χρόνο με ένα τύπο που σχέση κανονική δεν είχαμε  (δηλαδή δεν το είχαμε βαφτίσει έτσι) αλλά κάναμε όσα κάνει ένα κανονικό ζευγάρι. Απλά ξέραμε ότι ο καθένας μπορούσε να κάνει ο,τι θέλει στη ζωή του. Να μην στα πολυλογώ, μια μέρα κι ενώ τον τελευταίο καιρό είχαμε έρθει ακόμα πιο κοντά  (ή τουλάχιστον αυτό εισέπραττα κι εγώ αλλά και οι φίλες μου που ήξεραν το story), απλώς μου είπε ότι έχει βρει κάτι στο οποίο θέλει να επενδύσει κλπ κλπ. Εκτός από τη φόλα την ίδια από το πουθενά, βρεθήκαμε αυτό το τρίγωνο κοινοί γνωστοί με πολύ κόσμο, οπότε στο διάστημα που ακολούθησε κι ενώ δεν ήθελα να ξέρω πράγματα, όλο και κάποιος θα υπήρχε που θα μου έλεγε κάτι, κάνοντας τη φάση μου ακόμα πιο περίεργη.

Βασικά ήταν δύσκολα για το πώς έγινε όλο αυτό, εν μέσω πολλών τύψεων από την πλευρά μου που άφησα τον εαυτό μου να μπω σε όλη αυτή την κατάσταση, αλλά όταν σου αρέσει κάποιος δεν πας πάντα με τη λογική. Anyway, πέρασε αυτό και σαφώς έμαθα πράγματα οπότε κράτησα αυτά και προχώρησα παρακάτω με μεγάλη επιτυχία, γιατί όπως λέει και ο αγαπημένος μου Παυλιδης «το πιο ωραίο είναι το επόμενο λιμάνι».

Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι πρώην μου με σβήνουν από το fb, χωρίς να κάνω τίποτα και χωρίς να ασχολούμαι καν μαζί τους; Να πω και την απορία μου, δηλαδή.

Η fierce
Αναλόγως πως θα είχε λήξει. Αν είχε λήξει απο βαρεμάρα και των δύο δεν θα με ένοιαζε καν. Αν ήμουν η παρατημένη της υπόθεσης, σίγουρα θα υπήρχε ένα απαξιωτικό βλέμμα. Ίσως και ένα τίναγμα μαλλιού για να δηλώσω πως είμαι ακόμα φάμπιουλους. Μέχρι εκεί. Να ‘μαστε πάνω απ’ όλα ανθρώποι.

Η ‘της ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε’
Είχαμε χωρίσει μόλις λίγες ημέρες πριν. Ήμουν διακοπές και χάζευα στο Facebook. Πώς μου μπήκε ο διάολος και πάτησα το όνομα της πρώην του; Τσουπ photo profile μαζί του. Συγκοπή το λιγότερο, καθώς πριν μία εβδομάδα ήμασταν μαζί. Κόλλησα το laptop στο πρόσωπό μου και απλά έμεινα να κοιτώ τη… ρομαντική φωτογραφία τους. Πέθανα στο κλάμα, πέρασα μία αρκετά δύσκολη περίοδο (γιατί οκ τον ήθελα πολύ), αλλά σύντομα συνειδητοποίησα πως δεν αξίζει. Απόδειξη; Παρόλο που την παντρεύτηκε μετά από 2 χρόνια και μάλιστα απέκτησε μαζί της ένα παιδί, εκείνος την έπεφτε σε εμένα σε κάθε ευκαιρία. Απλά τραγικός!

πηγή: Ladylike.gr

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: