Παρουσιάστρια ειδήσεων στον Καναδά λέει ότι απολύθηκε για τα γκρίζα μαλλιά της

Μία από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες ειδήσεων στον Καναδά, η Λίζα ΛαΦλάμ, καταγγέλλει ότι έχασε τη δουλειά της γιατί γκρίζαραν τα μαλλιά της.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, η ΛαΦλάμ αποκάλυψε ότι απομακρύνθηκε από την παρουσίαση του πολύ δημοφιλούς απογευματινού δελτίου ειδήσεων του καναλιού CTV. Η απόφαση «με σόκαρε και με θλίβει», είπε και πρόσθεσε ότι «στα 58 μου νόμιζα ότι είχα μπροστά μου περισσότερο καιρό» στην παρουσίαση.

Μέσα στην πανδημία η ΛαΦλάμ πήρε την απόφαση να μην βάφει πια τα μαλλιά της, όπως και πολλές άλλες γυναίκες. Αυτό «με απελευθέρωσε», είπε αργότερα και ευχήθηκε να είχε πάρει την απόφαση νωρίτερα.

Τα στελέχη του καναλιού είχαν άλλη γνώμη.

Η εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε ότι μεγαλοστέλεχος του καναλιού ρώτησε ποιος ενέκρινε την απόφαση να γκριζάρουν τα μαλλιά της ΛαΦλάμ. Οι δυο τους, πάντα κατά το δημοσίευμα, διαφώνησαν για δημοσιογραφικούς λόγους και τελικά της ανακοίνωσε ότι λήγει το συμβόλαιο μαζί της.

Ήταν το τέλος μιας καριέρας 35 ετών στο κανάλι για τη ΛαΦλάμ. Είχε κάνει πολεμικό ρεπορτάζ, είχε καλύψει φυσικές καταστροφές και είχε αναλάβει μια προβεβλημένη εκπομπή, για να απολυθεί επί της ουσίας για τα μαλλιά της.

Η αποπομπή ήταν ένα σοκ για πολιτικούς και δημοσιογράφους στον Καναδά, αναφέρει ο Guardian. Πολλοί έκαναν λόγο για τον σeξισμό και τις ηλικιακές διακρίσεις πίσω από την απόφαση.

Η μητρική εταιρεία, από την πλευρά της, δικαιολόγησε την απομάκρυνση σαν «προσαρμογή στις συνήθειες των τηλεθεατών», αλλά δεν σχολίασε τις καταγγελίες για το χρώμα των μαλλιών. Και τα διευθυντικά στελέχη αρνούνται ότι η απόλυση σχετίζεται με τα γκρίζα μαλλιά της παρουσιάστριας.

Δεν λείπουν και αυτοί που σχολιάζουν τα διπλά πρότυπα. Οι άνδρες δεν εμποδίζονται από τα δείχνουν την ηλικία τους όσο γερνούν. Η ΛαΦλάμ μάλιστα είχε αντικαταταστήσει έναν 77χρονο παρουσιαστή στο δελτίο ειδήσεων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: